I have allot of wads what should i do with em ?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Bamboo, Jun 11, 2010.

Jun 11, 2010
  1. Bamboo
    OP

    Member Bamboo GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    377
    Country:
    Australia
    Hi there,
    I got allot of wads.
    I have just completed this guide http://sites.google.com/site/completesg/
    i have wad manager 1.7 I installed the wads with it then realised that the wii memory nearly filled up.
    so i stopped installing them. when i went to try the installed channels some of them didn't work and said "channel cant be used"
    world of goo and some western shooting game for eg. how can i get this to work ?

    also I found out that i can move channels from wii to the sd card but after I moved them they didn't load from the sd card.

    so these are my questions :

    1. how can I install the channels directly to the sd card rather than with wad manager.
    2. how can I stop the error "channel cant be used"
    3. after moving the channel to the sd how can I stop that error ?

    could the error "channel cant be used" be related to the region ?
    I have heard of the tool for making them region free ? should i do this to the wads ?
    is there a way to batch region free all my wads so I dont have to do it one by one ?

    thank you so much for your time friend
     
  2. Izure

    Newcomer Izure Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    19
    Location:
    Wii - Hacking
    Country:
    Norway
    1. It might be region, fix it with "freethewads"
    2. It could be detected as fake (if it is VC games) and be blocked.

    It could be something else, but I don't know more about it.
     
  3. Bamboo
    OP

    Member Bamboo GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    377
    Country:
    Australia
    thank you !
    any body else ?
     
  4. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,386
    Country:
    Sweden
    You can install the games, then move them to the SD manually. (4.x have the SD menu)
    All you need to do is to patch IOS70 with the truchabug and it will work to play "backed up" games from it.

    Or you can use Triiforce to play the games through that.
     
  5. Juanmatron

    Member Juanmatron Slater Color

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    1,667
    Location:
    SEGA's World
    Country:
    Spain
    Buy them?
     
  6. OncleJulien

    Member OncleJulien tool of peers

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,170
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    before you do anything, install this.
     
  7. Marc1994

    Member Marc1994 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    249
    Country:
    Netherlands
    2. I've got that with My Pokémon Ranch, patched it to my region ( Pal ) with Freethewads, and it works!
     
  8. ykhan

    Member ykhan GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    england
    Country:
    United Kingdom
    i thought he meant wads of cash...
     
  9. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    If it says "can't be used", you either miss the IOS the channel needs or you need to Install Startpatch/Priiloader and enable region free hacks.

    You need a patched system menu IOS to load wads from the SD card menu
     

Share This Page