I have 2 DSi XL - Same 1.4 Firmware, but one rejects M3i Zero

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by nkaw, Sep 25, 2010.

  1. nkaw
    OP

    Newcomer nkaw Newbie

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    Hi there.

    I bought 2 DSi XL, one for me and another one for my partner. They were pre-installed with the same 1.4A firmware. (Australia)
    Then, I bought 2 identical M3i Zero cards and installed exactly the same Fcore.dat and SYSTEM file on them.

    It works perfectly on one of the DS, and not on the other one.

    This problematic DS recognises the cart and I can see the Alexrider Stormbreaker icon on it. But when I press it, it either says "no SD card found" or "no system file found! put system file in".

    When I take this cart and put it in the other DS, it works perfectly and I can play the game, save, etc.

    I just simply don't understand how this is possible with the same firmware version and same cart.
    Could anyone please help?

    Thanks.
     
  2. Aijelsop

    Newcomer Aijelsop Question Asker

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    1,000
    Country:
    United States
    One of your M3i Zero carts could be fake.
     
  3. Chris_Skylock

    Member Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    1,501
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    so you have XL 1 and XL 2 and you have M3i 1 and M3i 2. M3i 1 is accepted by both XL1 and XL 2 while M3i 2 is accepted by XL 1 but not XL 2?

    Im confused at your words but I do hope Im getting the translation right
     

Share This Page