I got my AceKard 2i from ShopTemp But it's a Clone?

Discussion in 'Acekard' started by philip11, Nov 26, 2011.

  1. philip11
    OP

    Member philip11 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    411
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Why is that?
     
  2. DarkStriker

    Member DarkStriker GBAtemp's Kpop lover!

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,957
    Location:
    NIKU!
    Country:
    Norway
    ShopTemp doesnt sell flashcart anymore. Those link in ShopTemp are links to sites that sell them. Which link did you buy it from? Give us the link,
     
  3. philip11
    OP

    Member philip11 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    411
    Location:
    United States
    Country:
    United States
  4. DarkStriker

    Member DarkStriker GBAtemp's Kpop lover!

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,957
    Location:
    NIKU!
    Country:
    Norway
    And what made you think its fake?
     
  5. philip11
    OP

    Member philip11 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    411
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    the a in acekard on the sticker has a difference from a real acekard
     
  6. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    I've bought acekards 2is from ndsgamer and I've opened two and both were real. I think you must be mistaken. Pictures of the flash card or it didn't happen.
     
  7. DarkStriker

    Member DarkStriker GBAtemp's Kpop lover!

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,957
    Location:
    NIKU!
    Country:
    Norway
    Picture?

    You also have 30days warranty according to the site. So just send in back if u arent satisfied. But please give picture. And which picture are you using to compare it to?
     
  8. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    ndsgamer even has the new chip design where the 45 leg chip is smaller and doesn't have 45 legs. In fact no legs are shown.
     
  9. philip11
    OP

    Member philip11 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    411
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Nah I'm fine with it, it works fine.
     
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    For now, but if it's a fake it might be blocked by AKAIO later.
     
  11. philip11
    OP

    Member philip11 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    411
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I have the latest firmware of AKAIO and it works fine.
     
  12. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    Philip your card is real. Alex of ndsgamer does not sell clone acekards. Don't worry homeboy all is good. :D
     
  13. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    For now yes, but multiples times in the past the AKAIO team has gotten enough info to make the firmware block new clones.

    Meaning in the future, it may be blocked.

    Now is not the future.

    Just because it's not blocked now doesn't mean it won't be blocked later.
     
  14. philip11
    OP

    Member philip11 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    411
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Why is it that I found some homebrew that works with the R4 but not Acekard? I have heard that AceKard is better.
     
  15. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    R4 has Wood now (meaning it used to not have it), which makes comparable to the Acekard, both have their ups and downs, some flash carts run some homebrew that other flash carts don't because homebrew is not official software and it's often made by amateur programmers using custom tools, not official nintendo ones.
     
    1 person likes this.
  16. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    Wait a sec Philip! Which homebrew are you having trouble with? You possibly need setup instructions. I don't know how advanced of a user you are, so please don't take that statement as an insult.
     
  17. philip11
    OP

    Member philip11 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    411
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I am quite advanced I put it in the root the Homebrew is called "imp-ng" and it's stuck at "starting" I used setup instructions.
     
  18. setya5785

    Member setya5785 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    154
    Country:
    Indonesia
    did you mean LMP-NG. homebrew music player, right ?
    i've tested it in the past, iirc, it work fine. but i prefer and recommend moonshell.
     
  19. philip11
    OP

    Member philip11 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    411
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I guess so yeah moonshell is good but I like the IPod Clone more.
     
  20. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    Ok, it works, just don't run the alpha version. Oh, and skin support for some reason is non-existent. There is supposed to be "settings" on the main menu where you could toggle the skins but......nada. If you go here you will find the file you need. Imp-ng folder needs to be made on the root and make sure the skins folder is within it. NDS program file on the root and mp3s wherever you want. :D
     

Share This Page