1. cearp

    cearp 瓜老外
    Developer

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    8,332
    Country:
    Tuvalu
    maybe because you can't buy the game+dlc all in one, on the eshop?
    (so, you can only buy the game, and then the dlc separately)
    that makes sense, since this 'game' is not sold on the eshop :)
     
    leerpsp likes this.
  2. DjoeN

    DjoeN Captain Haddock!
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    5,490
    Country:
    Belgium
    With all the recent legit cia's for EU (12 in total), i'm gonna try the next thing this weekend.
    - Install everything to sysnand with GW and devmenu
    - Make emunand
    - update emunand with RxTools to 9.6
    - Start every game 1 time
    - Go into eShop and check on the installed games if it says downloaded (Optional ???)
    - Take a new SD and make emunand on that (Optional ???)
    - update that emunand to 9.6 with RxTools (Optional ???)
    - Go to eShop and redownload all! (Optional ???)
    - System Transffer the whole thing from emunand to sysnand on a 2DS (If that should work with RxTools Emunand)

    I think it should be possible to do that :)

    Personally, i don't think it's a bug.
    What i think, since the cia's are legit, you have a legit ticket, once installed in sysnand, they get linked to your nnid, i do think you have to play them 1 time, so your 3DS knows it is used and create the needed data on your 3DS (Not going into details how ticket works, but those that know, will understand me) after that you can even system transffer your emunand to any other system. I think cearp will agree on that (he should cause he made FunkyCIA)
    You do however now need RxTools to update your emunand to 9.6 to do a system transffer, i don't think you need to go into eshop to check if it says downloaded.
    Also the step where you take another SD to do everything over again, but then redownload the games instead of installing the legit cia's is not really needed i think.
     
    Margen67 likes this.
  3. johovahs

    johovahs Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    Actually it may be needed to redownload. I tried once to transfer from rx mode to system nand on another console. It didn't work like others have done it. But it seems that the redownload might be the way to do it. I will probably try it again but don't think I have time. But Nintendo does have me at like 5 days for cooling period.
     
  4. guitarheroknight

    guitarheroknight 1.6180339887
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2014
    Messages:
    2,810
    Country:
    Norway

    That would be perfect regarding confirmation. The only game that wont stick is Super bros 2 since it has a DLC bundled with it. All the other games a reported working fine after updating and even system transfer!
     
    Margen67 likes this.
  5. DjoeN

    DjoeN Captain Haddock!
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    5,490
    Country:
    Belgium
    Hmmz, well i have to find out once i try it :D
     
  6. Patxinco

    Patxinco Riding a Shooting Star
    Member

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    801
    Country:
    So, sorry, i have a question.
    Here's my case, i got a 3DSXL 4.3E that came pre-bundled with the Mario 3DLand, but i formatted it, if i setup emunand on it and link the console to my eshop account i could then redownload it to my O3DS? The ticket.db still is in the XL console? found this one

    Thank you ^^
     
  7. leerpsp

    OP leerpsp GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2014
    Messages:
    1,647
    Country:
    United States
    Just redownload it from the shop being on the new fw ether on system nand or emunand
     
  8. Thesolcity

    Thesolcity Wherever the light shines, it casts a shadow.
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    2,185
    Country:
    United States
    Failed to start software every time using dumps from FunkyCIA2.
     
  9. cearp

    cearp 瓜老外
    Developer

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    8,332
    Country:
    Tuvalu
    we need more information to help, you must be doing something wrong somewhere
     
  10. uyjulian

    uyjulian Homebrewer
    Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    2,537
    Country:
    United States
    So what I'm getting on here is that you can install CIAs on your 3DS and those get loaded into your ticket.db, give that ticket.db to somebody else to load onto their 3DS, and they can download the games from e-shop without installing CIA?
     
  11. Thesolcity

    Thesolcity Wherever the light shines, it casts a shadow.
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    2,185
    Country:
    United States

    I'm imagining I am. Currently going like this.

    2DS 9.2>Gateway>Emunand 9.2>BigBlueMenu>Install CIA file>Load up rxTools>Update Emunand>Try to load software>Software has failed to start

    All through the games I dumped and converted using FC2. :unsure:
     
  12. leerpsp

    OP leerpsp GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2014
    Messages:
    1,647
    Country:
    United States
    They need to be legit CIA games that come preinstalled with your 3ds not ones you dumbed or just downloaded anywhere.
     
  13. DjoeN

    DjoeN Captain Haddock!
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    5,490
    Country:
    Belgium

    No, doesn't work that way.

    This only works with games that came pre-installed on a 3DS, those have tickets not linked to your 3DS system or NNID.
    So only a few games came pre-installed in 3DS bundles (Europe got the most ones)

    So for example when you bought a Mario Kart 7 3DS it says cleary on the box, "Mario Kart 7 INCLUDED Pre-installed!"
    [​IMG]
     
    uyjulian, Margen67 and leerpsp like this.
  14. Thesolcity

    Thesolcity Wherever the light shines, it casts a shadow.
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    2,185
    Country:
    United States

    Mmm....I see.. Ok thanks!
     
  15. johovahs

    johovahs Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    This is why I think the redownload will work as it will be tied to your eshop account which will transfer. But others have said it worked which I assumed they didn't go through the hassle of eshop redownload. I decided to start the redownloads this morning and finally had the 4th one finish. So now it is the waiting game of that transfer window. Hopefully an update don't come out before then.
     
    leerpsp likes this.
  16. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    7,413
    Country:
    United States
    report back if it works and all those games still show up as re downloads for your account on a clean sysnand
     
    leerpsp likes this.
  17. leerpsp

    OP leerpsp GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2014
    Messages:
    1,647
    Country:
    United States
    That is one way to test to see if they can fix this is if it does not work when a new update comes out then we know.

    I'm Thinking that I may end up buying a new3DSXL very soon so I can install all the usa legit cia's on it with a System transfer. If only there was a way to turn the legit cia eur games to usa ones then we will be set.
     
  18. aenoch

    aenoch GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 23, 2015
    Messages:
    748
    Country:
    United States
    i wonder if this will work if gateway fixes 9.6

    also i read that the legit pokemon ruby cia has same ID for 3 regions does that make it region free
     
  19. reyyesrey

    reyyesrey Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    94
    Country:
    United Kingdom
    Yep! Both Sapphire and Ruby are region free.
     
    Margen67 likes this.
  20. guitarheroknight

    guitarheroknight 1.6180339887
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2014
    Messages:
    2,810
    Country:
    Norway
    Do the MH4U and the MM bundle come with the games pre installed?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - found, eshop,