i cant get the damn thing to work!!!

Discussion in 'CycloDS' started by CJL18, Jul 2, 2007.

Jul 2, 2007
  1. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States
    alright i cant get it to work i do everything right and when i put the cyclo ds card in my ds lite it doesnt recongize it. will it not recongize it unless you do everything right?
     
  2. VVoltz

    Member VVoltz The Pirate Lord

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    2,727
    Location:
    USA
    Country:
    Bolivia
    Maybe the cart itself is not in its place. I've read you have to kinda push a little harder than usual to fit it in.
     
  3. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States
    i did push hard and i'm pretty sure its in there correctly, i have a question though will the DS not recongize the Cyclo Ds unless you have a micro sd card in it?
     
  4. VVoltz

    Member VVoltz The Pirate Lord

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    2,727
    Location:
    USA
    Country:
    Bolivia
    Not quite sure, but most likely.
     
  5. shootme

    Newcomer shootme Advanced Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    65
    Country:
    Norway
    try blowing, and maybe check that all the pins on the card is clear (no plastic blocing one of them etc)
     
  6. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States
    alright i got it to read it finally did the firmware update, but when i try to do it again the DS doesnt read it once again...sometimes it will read it sometimes it wont [​IMG]
     
  7. h8uthemost

    Member h8uthemost GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    688
    Country:
    United States
    It's quite obvious you got a faulty cart. Either contact the retailer you bought it from or TeamCyclops for a replacement.
     
  8. GeekyGuy

    Global Moderator GeekyGuy Professional loafer

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    4,739
    Country:
    United States
    QFT

    Yeah, sounds like you may have gotten a dud. But you might want to walk through your steps one more time:

    1. Download the firmware.
    2. Extract it to your microSD.
    3. Put the SD in your card, and boot the card on your DS.

    Go slow, and make sure you've got everything slotted properly...no offense, but I've seen some vids of folks putting the SD in the wrong way, believe it or not.
     
  9. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States
    but if it's a dud why would it work one time then not work again? THe only other thing i could think of is i'm putting the sd card in wrong which i dont see how i could be becuase there's only one way it could go in :'(
     
  10. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    It's not a dud. It's a factory issue. Just send it back and get a working unit from them.
     
  11. Salamantis

    Member Salamantis GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,945
    Country:
    Canada
    Exactly. Look in the CycloDS Forums: http://www.teamcyclops.com/forum/

    PM the owner (don't remember his name) and ask him for a replacement. Mine does the same thing, and I'm sending it back.
     

Share This Page