I cannot get uma0 to appear (Using SD2Vita)

bloodfalco

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
409
Trophies
0
Age
36
XP
1,167
Country
Indonesia
I downloaded them from NPS Browser, then I copy and paste them into my Memory Card (Previously)

Now when I try to do the same in SD2Vita, Vitashell refreshes 0 items
 

Anderxale

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2021
Messages
404
Trophies
0
Age
39
XP
355
Country
United States
Last edited by Anderxale,

bloodfalco

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
409
Trophies
0
Age
36
XP
1,167
Country
Indonesia
Okay, I tried to install games from NPS Browser without any alteration, it is no issue and it is after I replaced nonpdrm.skprx and 0syscall6.skprx from github

I have yet to try on Undub version of FFX and FFX-2
 
  • Like
Reactions: Anderxale

zekro94

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2013
Messages
107
Trophies
0
Age
28
XP
484
Country
you don't actually. you can set either to either one of those, and it should still work.
Well if you want to have the vita games installed on sd2vita show up you have to set it to ux0, that's how I have it, also with vita memory card on uma0 you can use adrenaline for the psp games and not use space on sd2vita
 

bloodfalco

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
409
Trophies
0
Age
36
XP
1,167
Country
Indonesia
Well if you want to have the vita games installed on sd2vita show up you have to set it to ux0, that's how I have it, also with vita memory card on uma0 you can use adrenaline for the psp games and not use space on sd2vita
If i want to use Adrenaline in ux0, I also can right?
 

zekro94

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2013
Messages
107
Trophies
0
Age
28
XP
484
Country
If i want to use Adrenaline in ux0, I also can right?
Yes, Adrenaline has an option to choose where to load yor games from, in my case I set it to uma0 because i also have the vita memiry card
 

Attachments

  • 20220518_173904.jpg
    20220518_173904.jpg
    1.2 MB · Views: 6

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
31,504
Trophies
2
XP
20,972
Country
United States
Well if you want to have the vita games installed on sd2vita show up you have to set it to ux0, that's how I have it, also with vita memory card on uma0 you can use adrenaline for the psp games and not use space on sd2vita
I know, but it's his own prerogative to have it setup any way he wants.
 

zekro94

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2013
Messages
107
Trophies
0
Age
28
XP
484
Country
I know, but it's his own prerogative to have it setup any way he wants.
Yeah I know, I only gave an example since his problem is that he can't see uma0, that's set up as the sd2vita. We kinda strayed from his initial problem.

Anyway, bloodfalco you better make sure you flashed the image on the sd before copying things, since without that the psvita won't be able to read from the sd
 

Anderxale

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2021
Messages
404
Trophies
0
Age
39
XP
355
Country
United States
Yes, Adrenaline has an option to choose where to load yor games from, in my case I set it to uma0 because i also have the vita memiry card

Just for your information:

The Vita Memory Cards can only be written to so many times before they break (same with all flash storage). Using the Memory Card as game storage now may stop you from using the Memory Card when you need it - like if your vita needs to be reformatted or if you want to change storage location software.

Nobody is making memory cards anymore. The memory card is required for Vita 1000 Jailbreaking.

A 64 GB Vita Memory card costs over $100USD. 1TB MicroSD card costs just over $100USD. It's cheaper just to make ux0 larger.
 
Last edited by Anderxale,

Anderxale

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2021
Messages
404
Trophies
0
Age
39
XP
355
Country
United States
Undub Final Fantasy X and X-2:

Get the plugin named rePatch and install it to ur0:/tai and the config like you did the other plugins.
https://github.com/SonicMastr/rePatch-reLoaded

Create a folder called "repatch" in ux0 (same area as app folder and user folder and license, etc).

Download the Final Fantasy X and X-2 undub patch files from here: https://archive.org/details/final_fantasy_x_x-2_vita_undub_patches
Pretty big as it's a lot of audio.

Place the games' patch folders in the new ux0:repatch folder.

Your Final Fantasy X and X-2 game id folder in the app direcory (game title ID) must match the game id in the rePatch folder.

It's mentioned that you can just rename the rePatch game id folder to whatever your game id is.

The Game IDs for the Final Fantasy X and X-2 patches are currently:
PCSE00293 and PCSE00283
 
Last edited by Anderxale,

Anderxale

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2021
Messages
404
Trophies
0
Age
39
XP
355
Country
United States
Can someone tell me why is "uma" important? It's enough if you have "Uxo"and "Uro" or not..
uma0 is an extra storage-on-boot mounting point.

If you have ux0 as SD2Vita, some common uma0 can be:
Official Sony Memory Card
PSVSD (MicroSD adapter for 3G Vitas)
USB on PSTV


Vita apps like games and homebrew must be installed to ux0. Homebrew apps can use uma0 as storage - for example uma0 can be used for PSP, PS1, and retro game roms.
 

tomberyx

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 9, 2020
Messages
1,071
Trophies
2
XP
2,737
Country
Germany
Thank you for your prompt reply. Has helped me out. I always thought that everything that has to do with the (deep) system is stored in Uma. That's why I didn't touch uma..
 

bloodfalco

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
409
Trophies
0
Age
36
XP
1,167
Country
Indonesia
Just for your information:

The Vita Memory Cards can only be written to so many times before they break (same with all flash storage). Using the Memory Card as game storage now may stop you from using the Memory Card when you need it - like if your vita needs to be reformatted or if you want to change storage location software.

Nobody is making memory cards anymore. The memory card is required for Vita 1000 Jailbreaking.

A 64 GB Vita Memory card costs over $100USD. 1TB MicroSD card costs just over $100USD. It's cheaper just to make ux0 larger.
There are still 8 GB MC in my country, is it sufficient?
 
General chit-chat
Help Users
    AncientBoi @ AncientBoi: 1TB. chit. then it won't fit on my laptop