I cannot get uma0 to appear (Using SD2Vita)

bloodfalco

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
410
Trophies
0
Age
36
XP
1,169
Country
Indonesia
Hi everyone

I am using PS Vita 1006

I have an issue now, I just bought SD2Vita and I follow all the steps in this page: https://vita.hacks.guide/yamt.html

I am using Henkaku Enso3.60 and then updated it to 3.65 by following this guide so I am now on Henkaku Enso 3.65 https://github.com/emiyl/vita.cfw.guide/blob/master/more/updating-to-henkaku-enso-3.65.md

After I set the settings uma0 to SD2Vita and ux0 to Memory card, vitashell cannot show uma0 at all

My vitashell is at 1.98 and cannot update to 2.02. Any one could help?

Is there anything that I miss?
 
Last edited by bloodfalco,

bloodfalco

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
410
Trophies
0
Age
36
XP
1,169
Country
Indonesia
Alright, it is done. Now I managed to do it, but there is another problem

I installed a nonpdrm game, and when I tried to refresh Live Area, it refreshes 0 items. I already copy and paste the game and my nonpdrm.skprx is in ur0:tai/nonpdrm.skrpx, the tai config is already updated to reflect nonpdrm.skprx location. Is there any steps that I am missing?
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
31,609
Trophies
2
XP
21,053
Country
United States
Alright, it is done. Now I managed to do it, but there is another problem

I installed a nonpdrm game, and when I tried to refresh Live Area, it refreshes 0 items. I already copy and paste the game and my nonpdrm.skprx is in ur0:tai/nonpdrm.skrpx, the tai config is already updated to reflect nonpdrm.skprx location. Is there any steps that I am missing?
do you have the work.bin in the package director of sce_sys?
 
  • Like
Reactions: Anderxale

bloodfalco

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
410
Trophies
0
Age
36
XP
1,169
Country
Indonesia
work.bin ? Where I can get it? Because I just copied all of app, patch and addcont as it is after they have been downloaded into my storage from NPS Browser.
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
31,609
Trophies
2
XP
21,053
Country
United States
you can get it on the nps browser website. if you don't have it, the game will not appear as it's the license. it will go in the game's app folder, so transfer it to the appropriate location after downloading it.
 
  • Like
Reactions: Anderxale

Hayato213

..
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
12,122
Trophies
1
Location
Aionios
XP
7,746
Country
United States
You should set SD2vita to ux0, and make sure to copy all the files over, in windows file explorer option make sure to uncheck hide protected operating system files to copy hidden files, also exfat 64kb cluster.
 

Anderxale

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2021
Messages
404
Trophies
0
Age
39
XP
355
Country
United States
work.bin ? Where I can get it? Because I just copied all of app, patch and addcont as it is after they have been downloaded into my storage from NPS Browser.
Game backups usually just have work.bin installed already.

It would be in ux0:app/xxgameidxx/sce_sys/package/

You may have done the following already, sorry if they seem obvious:

You may need 0syscall6 plugin too (for games or updates released on higher firmware).

Vita Games must be installed on ux0: (I saw that you were changing, just restart and be sure your ux0 is the drive you are installing vita games to)

Install the plugins to ur0:tai - and delete ux0:tai.
 
  • Like
Reactions: godreborn

Anderxale

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2021
Messages
404
Trophies
0
Age
39
XP
355
Country
United States
Sorry about all the text...

Since you are just getting started, you may first want to prepare by setting ux0 to memcard and uma0 to SD2Vita then restart.

Then in VitaShell, copy everything from ux0 (currently the memory card) to uma0 (currently your SD2Vita). Easiest way is to enter ux0 and hit triangle - mark all. Then triangle and copy. Then navigate to uma0 and triangle paste.

Once done copying you can set ux0 to sd2Vita and uma0 to default (or mem card if you NEED the space) and restart. Check VitaShell and your ux0 should be your larger SD2Vita card.

If sd2vita is now your ux0, install games to ux0.

ux0 is the live area (bubbles). Vita games and homebrew must be installed here. PSP, PS1 and rom games can be installed on uma0 if you like.
 
  • Like
Reactions: godreborn

bloodfalco

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
410
Trophies
0
Age
36
XP
1,169
Country
Indonesia
Sorry about all the text...

Since you are just getting started, you may first want to prepare by setting ux0 to memcard and uma0 to SD2Vita then restart.

Then in VitaShell, copy everything from ux0 (currently the memory card) to uma0 (currently your SD2Vita). Easiest way is to enter ux0 and hit triangle - mark all. Then triangle and copy. Then navigate to uma0 and triangle paste.

Once done copying you can set ux0 to sd2Vita and uma0 to default (or mem card if you NEED the space) and restart. Check VitaShell and your ux0 should be your larger SD2Vita card.

If sd2vita is now your ux0, install games to ux0.

ux0 is the live area (bubbles). Vita games and homebrew must be installed here. PSP, PS1 and rom games can be installed on uma0 if you like.
unfortunately I can no longer copy my files from memory card to sd2vita. My memory card is corrupted. Anyway around this?
 

Anderxale

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2021
Messages
404
Trophies
0
Age
39
XP
355
Country
United States
unfortunately I can no longer copy my files from memory card to sd2vita. My memory card is corrupted. Anyway around this?
Oh, I was just suggesting that so you could migrate your memory card saves and installed homebrew to your SD card. If you are already set on that - skip that reply entirely.
 

Anderxale

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2021
Messages
404
Trophies
0
Age
39
XP
355
Country
United States
How did you install the NoNpDrm game?

I've had issues opening a zip on my phone and copying files over wifi...
 
General chit-chat
Help Users
  • x65943 @ x65943:
    kenny I'm very concerned now that you may not be working out properly
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    My life isn't proper
    Gift
  • x65943 @ x65943:
    first of all, there should be exactly zero reasons to place your sweaty balls on any of the equipment - generally you are supposed to wear clothing at the gym
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    You aren't going to the right gym if you need to wear clothes
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Ball sweat drops down like normal sweat if your balls are always dry I'd recommend a doctor
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    We're talking about exercise balls of course
    Gift
  • x65943 @ x65943:
    what to do if I am a doctor
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Re-read WebMD articles
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I got myself a cheapo steering wheel cover here's to hoping the sun doesn't burn my finger tips over hot steering wheels
    Gift
  • x65943 @ x65943:
    I have never experienced that
    Gift
  • x65943 @ x65943:
    just where do you live mate
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Midwest weathers been like 90 all week
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    We don't have garage parking areas at the apartment either so my car bakes in the sun
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Midwest weather is so bipolar in the summer
    Gift
  • x65943 @ x65943:
    also in midwest, and today at least was really nice - in the 70s with light drizzle and good cloud cover
    Gift
  • x65943 @ x65943:
    have been quite a few scorchers this year tho
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Depends on the area I'm more up north
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Supposed to be in the 80s all next week
    Gift
  • Mariposa @ Mariposa:
    hiii! how's everyone doingg
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Hi, I'm fine, how are you?
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Good morning folk
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Everyone is sleeping, I wonder if it's a holiday in the other countries as well
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    no, it's just the universal internet dead zone
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    and a monday
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    It's a holiday in a lot of countries, I checked in the meantime. This is usually one of the most moved periods of the day
    Gift
    Dark_Phoras @ Dark_Phoras: It's a holiday in a lot of countries, I checked in the meantime. This is usually one of the most...