I cannot figure this out - NSMBW

Discussion in 'Wii - Hacking' started by MizuhoChan, Feb 16, 2010.

Feb 16, 2010
  1. MizuhoChan
    OP

    Member MizuhoChan GBAtemp Regular

    Joined:
    May 29, 2008
    Messages:
    188
    Country:
    United Kingdom
    I've got the game obviously, I put it in my Wii and it just doesn't appear on the system menu's disc channel.

    Other games I have work, yet this gives me "an error has occured, eject, etc". Gecko OS and Neogamma both result in not being able to read the disc.

    I have a Wiikey, presumably 1.9s, cIOS 249 rev 17 I believe, not sure what I need for it to read it.
     
  2. Crass

    Member Crass Rock me Dr. Zaius

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Messages:
    983
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Quite possibly it is your Wii's DVD drive going kaput. Mine has been on the fritz lately, and gets CRE's on every new backup dvd (commercial iso, or data disc with video content) I burn for it now, despite the fact I am using the same brand media (Memorex DVD-R) and they work on my sister's Wii. Odd thing is older backup DVDs and original games still load more often than not, but still get an occasion CRE. I just eject and try over and over tell it finally reads. Usually once it loads it stays loaded, but can rarely lock-up. I use USB loader exclusively now because of it.
     
  3. wes11ph

    Member wes11ph GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    455
    Location:
    basement lvl-249
    Country:
    Afghanistan
    sometimes combining software and hardware mods are conflicting, when this happens better remove mod chip. then install cios38rev14. and NSMB have a new security. try to patch that
     
  4. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    Got a Wiikey 1.9s cIOS rev17 installed. Still works like a charm.
     
  5. Wack0

    Member Wack0 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    125
    Country:
    United Kingdom
    I still use preloader 0.29, and cIOS rev 14 -- the only thing I've done recently is upgrade to cIOScorp 3.6.

    Works like a charm, but I have been getting ERROR#002s on recent (2009) originals, like EA Active, NSMBW and Family Fortunes. Running these through GeckoOS works fine. I need to find out what IOS these use.
     
  6. MizuhoChan
    OP

    Member MizuhoChan GBAtemp Regular

    Joined:
    May 29, 2008
    Messages:
    188
    Country:
    United Kingdom
    Ah well, guess I'll put the Wii away for a few more months until the new Zelda. It just doesn't make sense, every game except Mario works. I've tried 3 discs and all give me unable to read disc errors and 1142 in Neogamma.

    =(

    Hmm, this is odd. It read just now and I played for a few minutes, before the error has occured thing. Now it won't read again.

    Anyone know anything about this error?
     
  7. Crass

    Member Crass Rock me Dr. Zaius

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Messages:
    983
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Like I said, its more than likely your Wii's DVD drive is dying. You can replace it, or just switch to USB loading (which loads faster anyways). Your drive will act wonky, and might read games from time to time, but it will gradually get worse tell the point it wont read anything. Sadly, this is a rather common hardware problem with the Wii.
    You can try running a cd/dvd cleaner disc through it a couple times. (didnt work for me tho).
     
  8. xcvmvcx

    Newcomer xcvmvcx Member

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    15
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Mizuho, does your Wii give you a green screen then a 002 error?

    If so, you need to pop in an Ocarina code and load it up with GeckoOS.. I had this same error and it worked after I threw the code in there. Good Luck!
     
  9. MizuhoChan
    OP

    Member MizuhoChan GBAtemp Regular

    Joined:
    May 29, 2008
    Messages:
    188
    Country:
    United Kingdom
    Nope, no green screen. It just came up with a black screen and something like "An error has occured."

    Then upon restarting, it didn't recognise the disc anymore.

    Upon having just got in from work, it's registering the game again. I'm fairly certain it's not the drive, since the console has been turned off since last May or something and after this didn't work, I tried 4 games, all on the system menu, all of which worked. This also works, but it's hit and miss it seems. This is only the second time it's worked.
     
  10. Crass

    Member Crass Rock me Dr. Zaius

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Messages:
    983
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    If you have access to a different Wii then try the disc in it, if that Wii has problems loading the game then your disc is probably bad. If the disc works in a different Wii, but still won't load on yours then its more than likely a hardware issue. Either that or you Wii is magical? Without knowing any further details that is the only conclusion we can come up with.

    Use common sense.
     
  11. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    dont u need to install ios 53/55/56/57 (one of those ones) and run dopios mod on them and trucha bug them?
     
  12. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States

Share This Page