i bricked my psp :(

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by CJL18, May 21, 2007.

May 21, 2007

i bricked my psp :( by CJL18 at 10:05 AM (2,299 Views / 0 Likes) 25 replies

  1. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States
    i had verison 2.71 and was trying to downgrade to 1.5, and i followed the directions exactly, but after it went through the red screen and the memory card slot flashing, it said wait 30secs to turn your psp on, i did and was suppose to see a blue screen come up but nothing came up and now i have a black screen [​IMG]
     


  2. Issac

    Member Issac Mini-mod

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    4,454
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    ouch.. keep trying... remove batteries, or something.. I have no clue.. hope it'll work out eventually [​IMG]
     
  3. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States

    i tried everything, and what really sux is i got it today and ruined it in less than 3hours [​IMG]
     
  4. betaboy

    Member betaboy GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2002
    Messages:
    181
    Location:
    The BetaNet
    Country:
    United Kingdom
    No consolation I know, but I did the same about 3 months ago. :'(
     
  5. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    Return it. Or send it back to sony. Only return it if you bought it from Eb(there evil)
     
  6. Sodeju

    Newcomer Sodeju Member

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    24
    Country:
    Netherlands
    I bricked my dick [​IMG]
     
  7. 2cb2ct7

    Member 2cb2ct7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    574
    Country:
    Australia
    Ouch... I guess that's why you should just stick with the firm-wares you were born with!
     
  8. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    maybe hes a N-Card and can use DSLinkers firmware as well
     
  9. Farami9

    Member Farami9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Messages:
    247
    Country:
    United States
    Sorry dude but there is a hell ofalot worse that can happen............

    Good luck fixing it though
     
  10. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    If you have the skills and money, and really want the psp back, install an Undiluted Platinum modchip, where you can have multiple firmwares on your psp (one of the flash of the chip, and the other on the psp). It should be enough to restore your psp; from there you can reinstall the standard firmware. All this is IIRC.
     
  11. moshii

    Member moshii GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    216
    Location:
    函館
    Country:
    Japan
    What you're talking about sounds like HEN? That alone shouldn't have bricked your PSP,... you should remove the battery and leave it to flush the resident part of HEN out.

    Unless the blue screen you mean is the "corrupted settings" one after the downgrade? What you've probably done is loaded the 1.5 IPL on a unfixed TA-082 or TA-086 model PSP. In which case you're fucked unless you can get hold of a BGA rework station.

    Always pays to do your research....
     
  12. tjas

    Member tjas The Gbatemp HRManager

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    972
    Location:
    BoZ
    Country:
    Netherlands
    I think you killed your psp.... there is onnly one thing left you can do with it... you could expand your house.. you already have the first brick [​IMG]

    Besides that... it's awfull to brick expensive electronics [​IMG]
     
  13. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States
    i got another one, and i know i sound crazy but i'm gonna try to downgrade to 1.5 again, this time i'm not going to do it unti;l i'm 100% certain it will work, so if anybody had a 2.71 version to start out and succefully downgraded to 1.5, can you plz tell me how an exactly what you did to do it without bricking the psp
     
  14. thieves like us

    Member thieves like us chaos personified

    Joined:
    Jul 17, 2003
    Messages:
    1,057
    Location:
    left of the pond
    Country:
    United States
    sounds like you did the exact same thing that I did when attempting to downgrade a friend's for him. what he neglected to tell me was that it was a v2.71 to start with (a TA-082 motherboard). open the umd drive door to determine if you've got a TA-082 motherboard.

    then do a google search and grab the right downgrader. both pspupdates.com and maxconsole.net have threads and links to the proper tools. when I grabbed the correct downgrader, it worked just fine (on his replacement system).
     
  15. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    Sounds like you had the new mobo and couldn't downgrade. Or have you downgraded to 1.5 before? If you downgrade to 1.5 twice something is stored in a section of the PSP after the last downgrade, this can cause it to brick. Before you try anything like this and you don't know what your doing, look on the internet and ask on forums. This way you don't go wrong.
     
  16. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    he had ta-082 and forgot to patch his motherboard, you can send it to china to make them fix it. or wait for the new modchip: the devolution.

    and you can downgrade to 1.5 twice, its no problem adgloride, just read the post from fanjita on noobz.eu [​IMG]
     
  17. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States
    alrigth i successfully downgraded to 1.5, and then upgraded to 3.02 OEA, but now i want to put isos on there games, and play them from my psp, been looking around was going to get DEvhook but i dont know what verison i should get, and i hear you need firmware 1.5 to play isos on your psp right, but custom firmware made by darkalex makes it still think you have 1.50 correct? CAn someone plz show me how to use Devhook and put isos on my psp, i've looked at guides but still didnt understand it, and i dont want to take ANY chance of bricking this psp [​IMG]
     
  18. Opium

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    [​IMG] Dark Alex's custom firmware has iso loading built in. No need for anything else. Just drop your isos in the 'ISO' folder in the root of your memory stick and then go to the memory card game menu and your game should show up there.

    Why aren't you using 3.40 OE-A though?
     
  19. CJL18
    OP

    Member CJL18 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    866
    Country:
    United States
    do i put a folder named iso in the MT root folder?, becuase all it has in ther are 2folders 100 MNV001 and 100ANV01, and i'm going to upgrade to 340 OEA pretty soon
     
  20. thegame07

    Member thegame07 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    3,860
    Country:
    United Kingdom
    just make a new folder called iso on the root of your memory stick(not inside any folder)
     

Share This Page