I bricked my New 3DS XL...

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by johnysaeta, Jul 27, 2017.

  1. johnysaeta
    OP

    johnysaeta Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jul 27, 2017
    Spain
    Hi! I had my New 3DS XL with the 11.2 FW set up perfectly with LUMA and FBI installed. I suddently took out the SD card when the console was off because I needed that SD card for something else. So I transefred the data from the old one to the new one and I thought everything was fine. I inserted the card into my New 3DS XL and to my surprise the only thing that showed up was a blue light that vanished after 2 seconds. I thought it had no battery, but even after charging it it doesn't seem to turn on.
    I do have to say I think I have all the necessary data, such as the arm9loaderhax.bin and so on. If somebody could PLEASE help me, I would be very grateful.
    Cheers.
     
  2. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    9,827
    5,132
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Your SD might be corrupted. Try another. When did you install it? Maybe you have B9S and need boot.firm for Luma 7.1 or 8.1.
     
  3. mikey420

    mikey420 GBAtemp Fan

    Member
    388
    111
    Dec 11, 2015
    United States
    What format is the new card in? Are you certain the files didn't corrupt in the transfer? You didn't brick you are kissing the payload from your card. I assume using an old build of a9lh
     
  4. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,441
    4,753
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Make sure the card is FAT32 formatted.
     
  5. johnysaeta
    OP

    johnysaeta Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jul 27, 2017
    Spain
    Hi! Thanks for the support! I tried with a new SD card and all and I made sure the SD card was FAT32 formatted but I still don't manage to get my console to work... Should I download the files again??
     
  6. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    9,827
    5,132
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    You've got some kind of problem between the console and the file, you'll have to troubleshoot what it is. It could be:
    1. SD card incorrectly formatted
    2. SD card corrupted
    3. File corrupted on transfer or download
    4. Incorrect file
    You seem to have number 1 under control. For 2, test your cards with H2testw (clear all data off and opt for full read and write check). For 3, use TeraCopy to make sure it gets copied over, or check the sha hash listed for the file to make sure it downloaded without issue. For 4, try arm9loaderhax.bin from Luma 7.0.5 as well as all the boot.firm from Luma 7.1 through to 8.1. You can also try putting GodMode9.firm (named to boot.firm) on the root or GodMode9.bin (named to arm9loaderhax.bin) on the root and see if it boots into GodMode9.