I am still having Acekard 2i AKAIO troubles

Discussion in 'Acekard' started by Invghost, Jul 30, 2010.

Jul 30, 2010
  1. Invghost
    OP

    Newcomer Invghost Advanced Member

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    85
    Country:
    Australia
    I was recently using 1.6, it worked perfectly, however I recently updated to 1.7.1, and none of the games loaded.

    I tried formatting it both with windows and the program meant for formatting them.

    I upgraded the loader, replacing it with the old one, still nothing.

    They go to load, and then come up "Loading" in yellow, and nothing happens. Help please..

    I am so worried that I went and bought a fake AceKard...
     
  2. kidi3

    Newcomer kidi3 Advanced Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    i replaced the old one with the new one, and it works for me now, but i still get the yellow loader, but now start it the game
     
  3. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    Format your card with this formatter (you probably already did but do it again), then download AKAIO 1.7.1 from here. Copy the "__aio" folder & akmenu4.nds to the root of your MicroSD. Then update loaders by going here. Extract & copy the ak2loader.nds to __aio\loaders on your MicroSD. Overwrite the existing file.
     
  4. Sinistral89

    Member Sinistral89 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    the yellow "loader" (DMA) is the new green one [​IMG]
     
  5. Invghost
    OP

    Newcomer Invghost Advanced Member

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    85
    Country:
    Australia
    Ok, i'm redoing it.. again.. lol. I'll edit this to let you know how it went.

    Edit: Failed. It is still stuck at the damn yellow loading screen. its been about 1 minute since i turned it on and nothing.. HELP please..

    I downloaded the Update Loader through the actual ds, and still nothing.. What the heck is going on here..
     
  6. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    A screen stuck on "Loading" means that version of which the loader was compiled for is not what you're running. In other words, something went wrong with your AKAIO 1.7.1 installation. Make sure the "__aio" folder and & akmenu4.nds are in the root of your MicroSD.
     
  7. Invghost
    OP

    Newcomer Invghost Advanced Member

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    85
    Country:
    Australia
    They are..

    I've formatted multiple times, repasted, copied the new loader into the folder.. I'm stuck..
     
  8. CrimzonEyed

    Member CrimzonEyed GBAtemp's Assassin

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    2,486
    Location:
    The Shadows
    Country:
    Japan
    with the "SD formatter":
    *open the program
    *open the options
    * on "format type" select "Full (erase on)
     
  9. Invghost
    OP

    Newcomer Invghost Advanced Member

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    85
    Country:
    Australia
    I have done that. It says that it can not erase flash memory or something cos it doesn't exist.

    Would buying a new microSD card do anything
     
  10. Invghost
    OP

    Newcomer Invghost Advanced Member

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    85
    Country:
    Australia
    Still need help
     
  11. Phoenix Goddess

    Member Phoenix Goddess The Ninja's Protégée

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,809
    Location:
    Away from civilization.
    Country:
    United States

    I would ask Normmatt or report it as a bug in the AKAIO forum.
     

Share This Page