Hwfly Oled randomly boots OFW

Hwfly

Bukaz

New Member
OP
Newbie
Joined
Jun 16, 2022
Messages
4
Trophies
0
Age
42
Location
Hungary
XP
10
Country
Hungary
Hi, I installed hwfly oled v3, soldering is perfect. But I randomly have a bug: when I turn on or rebooting console, the mod chip is glitching a little but then OFW is straight loading without Hekate.
This happens in 30-50% of starting/ rebooting system.
I've reset the mod chip, changed cables, nothing is helping.
System is 14.1.1, still no luck after update to 14.1.2
Dat0 is permanently soldered
 
Last edited by Bukaz,

estm13

Member
Newcomer
Joined
Apr 5, 2022
Messages
11
Trophies
0
Age
45
Location
lot 130
XP
87
Country
Malaysia
Hi, I installed hwfly oled v3, soldering is perfect. But I randomly have a bug: when I turn on or rebooting console, the mod chip is glitching a little but then OFW is straight loading without Hekate.
This happens in 30-50% of starting/ rebooting system.
I've reset the mod chip, changed cables, nothing is helping.
System is 14.1.1, still no luck after update to 14.1.2
Dat0 is permanently soldered
hi, my oled also have this problem last night blinking purple led then load to ofw without to hekate
 

randy_w

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 27, 2021
Messages
347
Trophies
0
Age
32
XP
717
Country
United States
That's completely normal afaik. I had a v3 unflashable chip before and out of 5-10 cold boots, the chip would act up and fail to glitch the soc (purple led stops pulsing and freezes, then turns off, console boots straight to ofw). Next boot takes a long time as if the chip is re-training itself, but consequent boots are much faster, till the chip freezes again. Sometimes it will also show the no sd error screen, although i never touched sd card. I measured every single soldering point and there's no contact issue. I also reflowed the emmc chip to make sure it's not a dat0 adapter problem.

I eventually gave up and sold that console, and switched to v4 flashable version. I don't think there's anything wrong with your installation, just the chip being unstable. If it bugs you so much you can consider switching to v4 chip. Btw the soc qsb flex cable comes with v3 isn't compatible with v4, if you decide to switch to v4, be very careful when desoldering the flex cable as you can easily damage those 2 smd capacitors.
 

malgamer

Member
Newcomer
Joined
May 8, 2022
Messages
15
Trophies
0
Age
45
Location
malaysia
XP
62
Country
Malaysia
That's completely normal afaik. I had a v3 unflashable chip before and out of 5-10 cold boots, the chip would act up and fail to glitch the soc (purple led stops pulsing and freezes, then turns off, console boots straight to ofw). Next boot takes a long time as if the chip is re-training itself, but consequent boots are much faster, till the chip freezes again. Sometimes it will also show the no sd error screen, although i never touched sd card. I measured every single soldering point and there's no contact issue. I also reflowed the emmc chip to make sure it's not a dat0 adapter problem.

I eventually gave up and sold that console, and switched to v4 flashable version. I don't think there's anything wrong with your installation, just the chip being unstable. If it bugs you so much you can consider switching to v4 chip. Btw the soc qsb flex cable comes with v3 isn't compatible with v4, if you decide to switch to v4, be very careful when desoldering the flex cable as you can easily damage those 2 smd capacitors.
yes, maybe the hwfly v4 flashable modchip is the final solution
 

malgamer

Member
Newcomer
Joined
May 8, 2022
Messages
15
Trophies
0
Age
45
Location
malaysia
XP
62
Country
Malaysia
Hi, I installed hwfly oled v3, soldering is perfect. But I randomly have a bug: when I turn on or rebooting console, the mod chip is glitching a little but then OFW is straight loading without Hekate.
This happens in 30-50% of starting/ rebooting system.
I've reset the mod chip, changed cables, nothing is helping.
System is 14.1.1, still no luck after update to 14.1.2
Dat0 is permanently soldered
hi frenz, i,m follow the de9ed suggested jig guide it really worked for our hwfly oled unflashable chip.
1. confirm off your switch oled
2. insert jig
3. press + volume and follow by on button, at this moment dont left + button until u see red light.
4. press power button 15 seconds
5. on your switch... u will see green light agian and boot to hekate..!!!
 
Last edited by malgamer,
  • Like
Reactions: de9ed

randy_w

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 27, 2021
Messages
347
Trophies
0
Age
32
XP
717
Country
United States
hi frenz, i,m follow the de9ed suggested jig guide it really worked for our hwfly oled unflashable chip.
1. confirm off your switch oled
2. insert jig
3. press + volume and follow by on button, at this moment dont left + button until u see red light.
4. press power button 15 seconds
5. on your switch... u will see green light agian and boot to hekate..!!!
that only resets the chip, I've tried that multiple times and it doesn't improve the stability in any way. Reboot like 5-10 times the chip will get stuck at purple led again. Also when the chip gets stuck it will reset itself, since the next cold boot takes about half minute.
 

malgamer

Member
Newcomer
Joined
May 8, 2022
Messages
15
Trophies
0
Age
45
Location
malaysia
XP
62
Country
Malaysia
Hi, I installed hwfly oled v3, soldering is perfect. But I randomly have a bug: when I turn on or rebooting console, the mod chip is glitching a little but then OFW is straight loading without Hekate.
This happens in 30-50% of starting/ rebooting system.
I've reset the mod chip, changed cables, nothing is helping.
System is 14.1.1, still no luck after update to 14.1.2
Dat0 is permanently soldered
hi let try latest hekate and nyx, this latest update make hwfly unflashable more stable
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    79.9 KB · Views: 10

malgamer

Member
Newcomer
Joined
May 8, 2022
Messages
15
Trophies
0
Age
45
Location
malaysia
XP
62
Country
Malaysia
that only resets the chip, I've tried that multiple times and it doesn't improve the stability in any way. Reboot like 5-10 times the chip will get stuck at purple led again. Also when the chip gets stuck it will reset itself, since the next cold boot takes about half minute.
that only resets the chip, I've tried that multiple times and it doesn't improve the stability in any way. Reboot like 5-10 times the chip will get stuck at purple led again. Also when the chip gets stuck it will reset itself, since the next cold boot takes about half minute.
your are right,after i change to hwfly oled v4 modchip i can boot to hekate immediately everytime i reboot
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    gravitycoil828 @ gravitycoil828: j