How to use "FreeTheWad" on Command Prompt Guide

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Romruto, Jun 24, 2008.

Jun 24, 2008
  1. Romruto
    OP

    Member Romruto GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    354
    Country:
    United States
    0. First off download the file: FREETHEWAD (download here)

    1. Then extract all files inside the zip file to your Main C Drive.
    [​IMG]

    2. Go to START > RUN and click OK.
    [​IMG]

    3. A Command Prompt Window should pop up.
    [​IMG]

    4. Type in the following and hit key ENTER; cd c:\
    [​IMG]

    5. This should show up.
    [​IMG]

    6. Now let's use allstar.wad as an example of a WAD file. Type In the following and hit enter.
    [​IMG]

    7. Select your REGION by selecting the number and hit key ENTER.
    http://img240.imageshack.us/img240/7225/st...regionbyjs2.png

    8. After that, it should ask you to confirm it. (y=yes & n=no) Now your done, ENJOY FREEDOM! like it says lol.
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    LOL! You don't have to type "poopie." You can type anything. I use the letter "a" because it's short.
     
  3. linkinworm

    Member linkinworm GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    1,325
    Location:
    Birmingham (England)
    Country:
    United Kingdom
    i dont see how people cant use this anyway in vista you can also hold left shift key and then right click anywhere then click open "command promt window here" and then just type in freethewads *gamename.wad* then Y or what ever comes next, you dont need to type "poopie" if you dont want to rename the wad, or if you just want to write onto the current wad, but keep a backup just incade, much easier i think that works on XP aswell
     
  4. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    In Vista, you hold SHIFT, not CTRL.

    Edit: Nevermind. You fixed it.
     
  5. Romruto
    OP

    Member Romruto GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    354
    Country:
    United States
    ohh rly? lol haha okay thanks for the info
     
  6. Gnac

    Newcomer Gnac Advanced Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    United Kingdom
    Alternatively, drag a copy of the WAD over freethewads.exe and save yourself a few steps.
     
  7. davidw89

    Member davidw89 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    113
    Country:
    Australia
  8. Alexander89

    Newcomer Alexander89 Newbie

    Joined:
    Sep 5, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    it doesnt work for me [​IMG] , i open freethewads and it doesn't want to open. :crybaby:
     
  9. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    What does the "a", in that part of the command, do?


    Thanks!
     
  10. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    for this you can actually just drag and drop the wad in the application and rhe it will say freedom [​IMG]
     
  11. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom

Share This Page