How to update R4iDSN/R4iGold to work on DSi v1.4.2 Firmware

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by haddad, May 12, 2011.

  1. haddad
    OP

    Member haddad GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,519
    Country:
    Canada


  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    When I was updating my Gold I pressed A when it was done and it started again and I was like DAMNIT.
     
  3. Clookster

    Banned Clookster Your Clookster

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Location:
    Suisse Romande
    Country:
    Switzerland
    My DSN 3D bricked (Spongebob icon, but white screen)

    DSN DSi does nothing. I think we can throw them away...

    Edit: Yeah, the Don't-Press-A-Thing is important. So: Don't press A. But my DSN 3D bricked anyway ("Success"). Even my DSN DSi had "Success", although nothing got updated.
     
  4. haddad
    OP

    Member haddad GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,519
    Country:
    Canada
    My R4iDSN showed failed like 5 times, then I rebooted and I got spongebob icon [​IMG]
     
  5. Clookster

    Banned Clookster Your Clookster

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Location:
    Suisse Romande
    Country:
    Switzerland
    Oh. Congrats. I only had "Success". [​IMG]

    And now I have two useless cards. We'll see how this develops. It doesn't start good. Quite bad, indeed.

    I'll get two new cards in a few days, then we'll see. They are not expensive.

    But this update procedere is shit. Then I prefer to buy a new card after every update like "R4i-SDHC Red Box".
     
  6. Marlonguppy

    Member Marlonguppy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    181
    Location:
                                  
    Country:
    Netherlands
    My R4 card is already bricked.
    Guess I must use my Acekard or iPlayer and not update [​IMG].
     
  7. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    My R4i gold won't even do that....

    I follow the instructions (I'm using a DSLite) & what I get is
    Code:
     Card Check OK
    Upgrading
    Result No Upgrading is needed
    & it doesn't work in my DSi (with 1.4.2) - as it comes up with 'An Error has occurred....'

    EDIT: Hmm might've found out WHY...
    Googled for "R4i gold" "No Upgrading is Needed" & it seems like there are in fact 2 types of R4i Gold cards & the very EARLY versions of these CANNOT be upgraded (the Google results actually refered to the 1.4.1 R4i Gold upgrading)

    So despite me buying it ~month ago - I MAY have one of the earlier versions of the R4i Gold - DAM !!!
    Is there anyway of knowing for sure ??
     
  8. Clookster

    Banned Clookster Your Clookster

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Location:
    Suisse Romande
    Country:
    Switzerland
    It's not the "very early" version that can't update, 95% of all Gold Cn / DSN won't update.

    There are dozens of DSN clones now, that's the reason.

    You can start an own DSN clone collection, the wave is just reaching europe.

    Anyway: Shit, ywg. This is all shit. Let Wood run on Acekard. Let it run on DSTT. On M3. Whatever. Dont be such a $-0.50-cheapo.
     
  9. shinji257

    Member shinji257 61396C68206D61737465722072616365 :3

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Messages:
    322
    Country:
    United States
    If you get an error that says no upgrade is needed then do this.

    1. Turn off the ds
    2. Eject and reinsert the cart
    3. Turn on the ds and run the updater again
    4. Press A immediately and it will give a fail error. That's fine.
    5. Now eject and reinsert the cart (don't turn off the ds)
    6. Press A again and it should update now.

    It worked for me and I had gotten the same error.
     
  10. Clookster

    Banned Clookster Your Clookster

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Location:
    Suisse Romande
    Country:
    Switzerland
    How should that work with a DSi? Itr's a DSi card, you know...
     
  11. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Hmm, I'm sure I've already tried that (out of desperation) - but I'll give it another go when I get back home from work

    EDIT: Back home - tried this - Still no luck... still showing 'Result No upgrading is needed'

    One thing I have noticed - perhaps some1 can check - on TOP screen (of the DSLite version of the 1.4.2 update) it says 'v1.4.2 Patch for R4i Gold 3DS'..
    My card is the original 'R4i Gold' and looks like these
    Warning: Spoilers inside!
    and it can run both the 'WoodR4 V1.29b' AND the 'official' v1.51b firmware from http://www.r4ids.cn
     
  12. Geostar

    Newcomer Geostar Advanced Member

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    United Kingdom
    DO NOT install this update. It will brick your card. After updating mine I now get a white screen. I have contacted the R4iDS team for more info.
     
  13. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    I think they was so desperate to release it before other teams, that they released it without proper testing.
     
  14. Kiekoes

    Member Kiekoes Lord of the Seven Kingdoms

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    372
    Location:
    Vlissingen
    Country:
    Netherlands
    Still says 'no-upgrade is needed'. :/
     
  15. Clookster

    Banned Clookster Your Clookster

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Location:
    Suisse Romande
    Country:
    Switzerland
  16. tranfeer

    Member tranfeer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    772
    Country:
    Austria
    Hi:
    Clookster.According to the bug reported by you, R4iDSN has just released a new V1.4.2 patch.
    Please goto www.r4idsn.com and download this new patch.
    Update your R4iDSN with this new patch and tell us the result
     
  17. Clookster

    Banned Clookster Your Clookster

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Location:
    Suisse Romande
    Country:
    Switzerland
    Nice.

    I can't test it, since my card is bricked and I don't have a DS lite.

    But nice anyway. We'll see.

    Now fix the DSi versions as well. And we will be friends forever. For $10.
     
  18. tranfeer

    Member tranfeer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    772
    Country:
    Austria
    Clookster. Why not borrow a NDSL and update your R4iDSN 3DS version first of all?
     
  19. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom

    .... good job I have the DSTwo
     
  20. Geostar

    Newcomer Geostar Advanced Member

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    United Kingdom
    What about those that already have a white screening card? :/
     

Share This Page