1. haddad

    OP haddad GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,520
    Country:
    Canada
  2. Rydian

    Rydian Resident Furvert™
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,880
    Country:
    United States
    When I was updating my Gold I pressed A when it was done and it started again and I was like DAMNIT.
     
  3. Clookster

    Clookster Your Clookster
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Country:
    Swaziland
    My DSN 3D bricked (Spongebob icon, but white screen)

    DSN DSi does nothing. I think we can throw them away...

    Edit: Yeah, the Don't-Press-A-Thing is important. So: Don't press A. But my DSN 3D bricked anyway ("Success"). Even my DSN DSi had "Success", although nothing got updated.
     
  4. haddad

    OP haddad GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,520
    Country:
    Canada
    My R4iDSN showed failed like 5 times, then I rebooted and I got spongebob icon [​IMG]
     
  5. Clookster

    Clookster Your Clookster
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Country:
    Swaziland
    Oh. Congrats. I only had "Success". [​IMG]

    And now I have two useless cards. We'll see how this develops. It doesn't start good. Quite bad, indeed.

    I'll get two new cards in a few days, then we'll see. They are not expensive.

    But this update procedere is shit. Then I prefer to buy a new card after every update like "R4i-SDHC Red Box".
     
  6. Marlonguppy

    Marlonguppy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    181
    Country:
    Netherlands
    My R4 card is already bricked.
    Guess I must use my Acekard or iPlayer and not update [​IMG].
     
  7. CannonFoddr

    CannonFoddr Regular GBATemp Lurker
    Member

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,134
    Country:
    My R4i gold won't even do that....

    I follow the instructions (I'm using a DSLite) & what I get is
    Code:
     Card Check OK
    Upgrading
    Result No Upgrading is needed
    & it doesn't work in my DSi (with 1.4.2) - as it comes up with 'An Error has occurred....'

    EDIT: Hmm might've found out WHY...
    Googled for "R4i gold" "No Upgrading is Needed" & it seems like there are in fact 2 types of R4i Gold cards & the very EARLY versions of these CANNOT be upgraded (the Google results actually refered to the 1.4.1 R4i Gold upgrading)

    So despite me buying it ~month ago - I MAY have one of the earlier versions of the R4i Gold - DAM !!!
    Is there anyway of knowing for sure ??
     
  8. Clookster

    Clookster Your Clookster
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Country:
    Swaziland
    It's not the "very early" version that can't update, 95% of all Gold Cn / DSN won't update.

    There are dozens of DSN clones now, that's the reason.

    You can start an own DSN clone collection, the wave is just reaching europe.

    Anyway: Shit, ywg. This is all shit. Let Wood run on Acekard. Let it run on DSTT. On M3. Whatever. Dont be such a $-0.50-cheapo.
     
  9. shinji257

    shinji257 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Messages:
    326
    Country:
    United States
    If you get an error that says no upgrade is needed then do this.

    1. Turn off the ds
    2. Eject and reinsert the cart
    3. Turn on the ds and run the updater again
    4. Press A immediately and it will give a fail error. That's fine.
    5. Now eject and reinsert the cart (don't turn off the ds)
    6. Press A again and it should update now.

    It worked for me and I had gotten the same error.
     
  10. Clookster

    Clookster Your Clookster
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Country:
    Swaziland
    How should that work with a DSi? Itr's a DSi card, you know...
     
  11. CannonFoddr

    CannonFoddr Regular GBATemp Lurker
    Member

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,134
    Country:
    Hmm, I'm sure I've already tried that (out of desperation) - but I'll give it another go when I get back home from work

    EDIT: Back home - tried this - Still no luck... still showing 'Result No upgrading is needed'

    One thing I have noticed - perhaps some1 can check - on TOP screen (of the DSLite version of the 1.4.2 update) it says 'v1.4.2 Patch for R4i Gold 3DS'..
    My card is the original 'R4i Gold' and looks like these
    [​IMG] [​IMG]
    and it can run both the 'WoodR4 V1.29b' AND the 'official' v1.51b firmware from http://www.r4ids.cn
     
  12. Geostar

    Geostar Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    DO NOT install this update. It will brick your card. After updating mine I now get a white screen. I have contacted the R4iDS team for more info.
     
  13. RoMee

    RoMee ??
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Country:
    United States
    I think they was so desperate to release it before other teams, that they released it without proper testing.
     
  14. Kiekoes

    Kiekoes Former DS-Scene Staff
    Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    394
    Country:
    Netherlands
    Still says 'no-upgrade is needed'. :/
     
  15. Clookster

    Clookster Your Clookster
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Country:
    Swaziland
  16. tranfeer

    tranfeer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    854
    Country:
    Australia
    Hi:
    Clookster.According to the bug reported by you, R4iDSN has just released a new V1.4.2 patch.
    Please goto www.r4idsn.com and download this new patch.
    Update your R4iDSN with this new patch and tell us the result
     
  17. Clookster

    Clookster Your Clookster
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Country:
    Swaziland
    Nice.

    I can't test it, since my card is bricked and I don't have a DS lite.

    But nice anyway. We'll see.

    Now fix the DSi versions as well. And we will be friends forever. For $10.
     
  18. tranfeer

    tranfeer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    854
    Country:
    Australia
    Clookster. Why not borrow a NDSL and update your R4iDSN 3DS version first of all?
     
  19. CannonFoddr

    CannonFoddr Regular GBATemp Lurker
    Member

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,134
    Country:

    .... good job I have the DSTwo
     
  20. Geostar

    Geostar Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    What about those that already have a white screening card? :/
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Firmware, R4iGold, update