How to rip Wii DVD to SD/USB with WiiDump 1.5 help please!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by frankiejones, Jul 24, 2009.

  1. frankiejones
    OP

    Newcomer frankiejones Member

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    29
    Country:
    Australia
    I've been on the internet and Wii for ages looking up How-To guides and officially sick of it, so sorry if this is a noob question but WiiDump isn't working like it is supposed to.

    I have:
    Homebrew Channel 1.0.1
    IOS36 v4.18 (according to HomeBrew Channel)
    My system firmware is 3.2E

    I put the SD Card into the wii and try to load WiiDump, it loads a screen saying 'Press any button to exit'. That's clearly not how the program is supposed to work (I hope o_o)
    Any help will be returned will... thanks. That's all I can really give you...
     
  2. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    You might be missing a cIOS. Install rev10 or above and try again. If this does not help, try using SuperDump.
     
  3. frankiejones
    OP

    Newcomer frankiejones Member

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    29
    Country:
    Australia
    I've tried for the last... however long since you replied... and I can't figure out how to upgrade my cIOS. The internet seems to not like noobs anymore and all the sites just say 'Download the update and do it' without a proper guide

    Anyhow, I have CIOS36 rev10 installer in a .dol format

    How do I make it upgrade on the Wii using SD?

    Thanks again!
     
  4. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    On your SD you most likely have an directory called "apps". Navigate into it and create another dir with a name of your choice. Inside this directory you have to put the .DOL file from the archive you downloaded, renamed to "boot.dol" (
     
  5. frankiejones
    OP

    Newcomer frankiejones Member

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    29
    Country:
    Australia
    I'm getting:
    Reading cIOS36-64-1042.wad... Error (ret = -1)
    Tried multiple SD cards...
    Didn't know I had a wad for it to read?

    Edit: I get it during the installer for the record
     
  6. buby78

    Member buby78 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    491
    Location:
    getting blazed
    Country:
    United States
    did you pick internet install or wad install?
     
  7. ddp127

    Member ddp127 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    449
    Country:
    Netherlands
    try cios rev13 with a IOS38-64-v3610 wad
     
  8. frankiejones
    OP

    Newcomer frankiejones Member

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    29
    Country:
    Australia
    So I actually need a WAD...
    I have to do WAD install as I don't have WiFi
    I'm using some DVD-SD Backup Disk now (0.1g thing) and that's working fine. I'll try updating later, thanks a lot for helping everyone!
     
  9. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    I'll msg you the WAD.
     

Share This Page