Gaming How to play PSX games?

wilddenim

Candy!
OP
Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
972
Trophies
0
Location
UK
Website
Visit site
XP
41
Country
Hey,

I have been a big fan of Tombi/Tomba and would like to play it for the sweet memories. Well, it's pinky!!!
tongue.gif


I've already downloaded Tombi PS1 game so how do you get to play it on PC?

Step by step guide would be lovely and make my life easier.

Thanks.
rolleyes.gif
 

TaMs

Randomizer
Member
Joined
Nov 15, 2006
Messages
1,129
Trophies
0
Age
31
XP
330
Country
Finland
Javacat said:
You might want to try pSX emulator instead. It's really easy to use, with awesome compatibility and you don't need to fiddle with plugins.
grog.gif



ps, the site does look a bit dodgy, but it's safe
wink.gif
I'd prefer that amulator as well. Much easier and MGS1 worked perfectly on it while on epsxe it just didn't.
 

wilddenim

Candy!
OP
Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
972
Trophies
0
Location
UK
Website
Visit site
XP
41
Country
Javacat said:
You might want to try pSX emulator instead. It's really easy to use, with awesome compatibility and you don't need to fiddle with plugins.
grog.gif



ps, the site does look a bit dodgy, but it's safe
wink.gif

Awesome it works.

Thank so much for making my day!

I'm struggling to get SNES to work on my DS and lost my moonshell.
frown.gif


Thanks again!
biggrin.gif
 

wilddenim

Candy!
OP
Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
972
Trophies
0
Location
UK
Website
Visit site
XP
41
Country
Okay, I tried ePSXe and added two of the plugins ( I didn't add sound one it wasn't needed)

And guess what...

It crashed.

How can I fix it? I added the plugins to the plugins folder.
 

Westside

Sogdiana
Member
Joined
Dec 18, 2004
Messages
2,904
Trophies
0
Age
32
Location
Guantanamo bay
Website
Visit site
XP
910
Country
Uzbekistan
wilddenim said:
Okay, I tried ePSXe and added two of the plugins ( I didn't add sound one it wasn't needed)

And guess what...

It crashed.

How can I fix it? I added the plugins to the plugins folder.
You have to add the sound one regardless. First add that one, and then try a different plugin for video too, as it could be the fact that your video card sucks, and you should try a software based plugin first. I will also advise you to not use Vista.
 

wilddenim

Candy!
OP
Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
972
Trophies
0
Location
UK
Website
Visit site
XP
41
Country
Got it working, I was using wrong file type. But I'm getting the fastup and slow down... I'm on less than 1GB ram (yeah I know it's old!! Leave me alone...!!
tongue.gif
) would that be reasons why?
 

Westside

Sogdiana
Member
Joined
Dec 18, 2004
Messages
2,904
Trophies
0
Age
32
Location
Guantanamo bay
Website
Visit site
XP
910
Country
Uzbekistan
wilddenim said:
Ahh, I see. Well, at least I've got N64 emulator that works perfectly. Thanks for all the help, much grateful
biggrin.gif
In order to get it working perfectly, you must use a combination of good plugin and good setup. Epsxe has it's own tutorial on how to do every kind of configuring:
http://www.epsxe.com/help.php
 

distorted.freque

I'm getting mixed signals here!
Member
Joined
Jan 31, 2008
Messages
776
Trophies
0
Age
29
Location
Right about...here.
Website
Visit site
XP
113
Country
Canada
Westside said:
distorted.frequency said:
Any reason not to use it on Vista? I dunno. It worked when I played some games there. >_>
Naw, it works, but with a computer with less than 1GB or less of RAM, you are going to see a speed difference.
Oh.
smile.gif
And I thought something bad might happen or something.
tongue.gif
 
General chit-chat
Help Users
    Omeg @ Omeg: RIP