How to patch with bspatch

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Henuki, Feb 19, 2007.

Feb 19, 2007

How to patch with bspatch by Henuki at 5:44 PM (2,859 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Henuki
    OP

    Newcomer Henuki Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    41
    Location:
    England in the Middle
    Country:
    United Kingdom
    Hey there, I've had some experience with patching my NDS games with trainers in the past but I wanted to try the Legacy Metroid Prime +4 patch (not for Wi-fi use) but its in BDF format. I understand that bspatch has to be used but I'm not familiar on how to use it. Can some one give me a hand with using this. Thanks
     
  2. Sinkhead

    Former Staff Sinkhead yay p1ngpong.

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    3,692
    Location:
    Across the pond
    Country:
    United Kingdom
    This is a video of me using bspatch to patch an Opera ROM. It should help you out

    - Sam
     
  3. Henuki
    OP

    Newcomer Henuki Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    41
    Location:
    England in the Middle
    Country:
    United Kingdom
    Thanks just one slight question before I go for it, Mine will go on a R4 will the last thing I type in have to be 'what?'_r4.bdf?

    Thanks for your help!
     
  4. Sinkhead

    Former Staff Sinkhead yay p1ngpong.

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    3,692
    Location:
    Across the pond
    Country:
    United Kingdom
    Nah, the last bit is the name of the bdf patch name. My patch just happene dto have _SC or _M3 at the end.

    - Sam
     
  5. Henuki
    OP

    Newcomer Henuki Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    41
    Location:
    England in the Middle
    Country:
    United Kingdom
    Perfect and thanks again for your help [​IMG]
     

Share This Page