How to Make my Wii Play Backups from Other Regions?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by wildfire95, Jun 15, 2010.

  1. wildfire95
    OP

    Member wildfire95 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    245
    Country:
    United Kingdom
    I recently went on a trip to America and got some cheap games for my Wii from there, but I just got back from there and since my Wii is a PAL it won't play them normally.. how would I go about making my Wii play backups from other regions?

    Wii Type - PAL
    Version - 4.2E
    Softmodded - YES

    etc.

    Thanks in advance,
    WiLDFiRE.
     
  2. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,385
    Country:
    Sweden
    GeckoOS
    Priiloader
    Startpatch
     
  3. wildfire95
    OP

    Member wildfire95 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    245
    Country:
    United Kingdom
    Any particular order?
     
  4. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    And this, is still a useless information. Please be clearer. How "Softmodded"? Can you play backups? From USB? From Disc? How do you play them from the Disc? Etc...

    Anyways, all USB-Loaders can play Discs from another Region. And all Disc-Loaders too. For Retails/ModChips/DARKCORP, you can either use NeoGamma (which works with Retails and Backups), GeckoOS or use Startpatch/Priiloader (with Region-Free Hack) to allow them to run from the Disc-Channel.

    And if you get no color/green screen, etc., toy around with the settings (Force Videomode especially).
     
  5. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    Use Gecko OS or priiloader with region free wii games enabled. If your playing off usb just set the video mode in options.
     
  6. wildfire95
    OP

    Member wildfire95 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    245
    Country:
    United Kingdom
    Sorry mate ^.^

    I can run games from USB or Disk at the moment, usually I just load from disk's though. The software I usually use is NeoGamma but this Gecko OS looks interesting.

    EDIT - So I just need to get Gecko OS and run that and I'm done? Nothing else needed?
     
  7. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    Yup, run it, and done. Though NeoGamma will also work, and other USB-Loaders too.
     
  8. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    You can use Neogamma as well.
     
  9. wildfire95
    OP

    Member wildfire95 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    245
    Country:
    United Kingdom
    Awesome!

    Thanks for the help guys [​IMG]
     

Share This Page