How to make "Black Screen" games work on the Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Tichinde925, Nov 22, 2008.

  1. Tichinde925
    OP

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    This topic is for those using the backup loaders.

    House of the Dead 2 WORKS FLAWLESSLY!!!!

    Here is a quote from the main person behind the help:

    http://gbatemp.net/index.php?s=&showto...t&p=1580523
     


  2. Elias843

    Newcomer Elias843 Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    United Kingdom
    Why did u post this again?
     
  3. Tichinde925
    OP

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    Because the other topic was mainly for Mortal Kombat Armageddon, and I was going to compile every game that works into the first post of this topic.
     
  4. weirdfate

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    it kind of became a "every game that work now thread" but it started with MKA
    any how good to see that this has helped out lots of people and games, even if it was all there to use someone just needed to put two and two together and be the test dummy....
     
  5. fruitman

    Newcomer fruitman Advanced Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    quite right. i'm just glad to know hotd 2 works now [​IMG] amongst others. cool stuff guys
     
  6. LegendaryXM90

    Member LegendaryXM90 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    Can someone PLEASE test Madden 08?
     
  7. Tichinde925
    OP

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    With the amount of games working so far, what are the odds that madden wouldnt work? DVDs are cheap...
     
  8. weirdfate

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    people should test there own games thay want working.
     
  9. LegendaryXM90

    Member LegendaryXM90 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    Well, I only have 1 DVD-R left and have no moneez (I'm 15 - no job), and I'm saving it for Tatsunoko vs. Capcom next month.

    My dad buys me the blank DVDs, but he's already pissed enough that he found out that I burn games with them. He's not buying me anymore any time soon.
     
  10. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    So why does it matter if Madden 08 works if you're saving it? [​IMG]
     
  11. LegendaryXM90

    Member LegendaryXM90 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    Because I tried to burn Madden like 4 times and all of them froze at the Wiimote screen and shut the Wiimote off making me 4 new coasters. I want to know for when my friend buys me a 5-pack tomorrow.
     
  12. Tichinde925
    OP

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    There is no harm in testing 1 DVD.

    At Walmart, I found 1 DVD-R being sold for 75 cents (+ tax).
     
  13. LegendaryXM90

    Member LegendaryXM90 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    Sigh...well, I guess there's no harm in it (besides risking it not working and making me another coaster and leaving me DVD-less.) Here goes nothing. :\
     
  14. Tichinde925
    OP

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    Well you wont be DVD less as you said your friend is buying a 5 pack tomorrow.
     
  15. LegendaryXM90

    Member LegendaryXM90 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    United States
  16. weirdfate

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    hacking is a trial and error thing. you need to make mistakes before you can get it working..

    you think i like coasters? yes im 28 and i have a job but like your dad i have a wife tht does the same thing!!!!!
     
  17. jspicher

    Newcomer jspicher Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    I can follow-up confirm...

    Originally my 1:1 backup of CoD:WaW froze after picking a difficulty setting and starting a campaign. However after patching the ISO with Waninkoko IOSPatcher-1.0, as mentioned in the original post it works flawlessly. This is a great find!
     
  18. Tichinde925
    OP

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    But CoD:WaW 1:1 works perfectly on 0.4 Gamma

    You must have done something wrong.
     
  19. jspicher

    Newcomer jspicher Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    Yup l'm only on 0.3g... l didn't even realize that .4g was out already?! Sheesh that was fast!

    [edit] >> I'm searching the forums, and wiigators blog for 0.4g -- and l can't find mention of it anywhere. Can you please share a link to it? Thanks
     
  20. LegendaryXM90

    Member LegendaryXM90 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    It was a typo. He meant 0.3.
     

Share This Page