How to install custom songs into Rock Band 2 (or 3) with USB Loader

Discussion in 'Wii - Hacking' started by doorknob60, Apr 12, 2013.

  1. doorknob60
    OP

    Newcomer doorknob60 Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I just recently bought Rock Band again, as I've been dying to play it. The problem is, my Wii's DVD drive doesn't work well enough to play games, so I load everything onto a USB HDD. THe problem is, I want to play songs from GH3 and RB1, and GH3, while the game works, does not have A/V lag calibration, making it annoying to play on my TV. And Rock Band 1 does not even work with the guitar I have. I want to import the songs from both these games into RB2. I've been messing around with RawkSD, and I can't seem to find a way to use it in conjunction with a USB Loader. Any ideas? Or am I royally screwed, and should have bought the PS3 version so I could at least play RB1 (EA patched the PS3 version for GH3 guitar support, not the Wii one)
     
  2. scooby74029

    Member scooby74029 "fake coder"

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    1,174
    Location:
    oklahoma, USA
    Country:
    United States
    hey man i know for the old rock sd you had to use ios 37 patched (should have done it with rawksd) but i havent used rawksd forever hope that helps some
     
  3. VashTS

    Member VashTS Beat it, son

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,653
    Location:
    Upstate NY
    Country:
    United States
    you will have to dump the songs to an emunand and use nand emulation. the last time i tried it kept freezing, but i added like 500 songs. there are tools out there for it, i think they are by rudi4president or something like that. try googling it.
     
  4. doorknob60
    OP

    Newcomer doorknob60 Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I can find a few things about this method, but I am unsure where to begin. A lot of the guides suggest that this will work with the DLC tracks, but do not mention customs (as the RB1 and GH3 that I want to import are not official DLC). Will it still work? ALso, do I need to use RawkSD in any way? Because I've been trying a while and RawkSD has not been working at all.
     
  5. mightymuffy

    Member mightymuffy fatbaldpieeater

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,206
    Location:
    Wigan, UK
    Country:
    United Kingdom
    edit: sorry I'm about 3 soddin years out of date with my info!
     
  6. doorknob60
    OP

    Newcomer doorknob60 Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I might just give up on the RB1 songs, and live with the thousands of others available as RB3 DLC :P There's always Frets on Fire too (if I could get it to stop crashing). Thanks for the help though! If anyone else has any tips though, I'd still appreciate them, I'll check back on occasion.
     

Share This Page