Tutorial How to install CPS-2 emulator on Adrenaline(PSP Emulator)

Wickedchew

Masks Works..Wear it!!
Member
Joined
Mar 19, 2016
Messages
195
Trophies
0
Age
36
XP
837
Country
United States
I installed the cps2 2.3.5 for slim,,it shows black screen before..later i try to bubble manager to put a bubble..now the cps2 has bubble..when i started it..it open..but with glitches..still cannot open it..

I tried also cps2 for Fat..it just wont start on me...it says psp error (this error is the one when you try to open a game in psp,but forgot your cfw at start)
 

Zadeora

Member
Newcomer
Joined
Aug 8, 2021
Messages
6
Trophies
0
Age
37
XP
21
Country
Pakistan
i have downgraded to 6.9... now CPS2 is now having blackscreen
You need to download and use this version
https://github.com/phoe-nix/NJEMU/files/1993703/CPS2PSP2.3.5.zip

And follow instructions on creating cache files for all ROMs which I have given in my previous post

--------------------- MERGED ---------------------------

I installed the cps2 2.3.5 for slim,,it shows black screen before..later i try to bubble manager to put a bubble..now the cps2 has bubble..when i started it..it open..but with glitches..still cannot open it..

I tried also cps2 for Fat..it just wont start on me...it says psp error (this error is the one when you try to open a game in psp,but forgot your cfw at start)
I have now tested everything thoroughly. Even adrenaline v7 seems to work fine. The catch is if you use CPS2PSP slim version and get black screen or error code, something gets corrupted in adrenaline which starts to act wierd.

So you need to start with a clean adrenaline v6.9 with all settings reset to default then install CPS2PSP standard version and later you can dirty flash adrenaline v7 on top of it
 
Last edited by Zadeora,
  • Like
Reactions: NeoGranzon

Wickedchew

Masks Works..Wear it!!
Member
Joined
Mar 19, 2016
Messages
195
Trophies
0
Age
36
XP
837
Country
United States
hi,, i fix the blackscreen on Adrenaline v7.. Loading CPS2 2.3.5 emulator as per your recommended
..
just go to VSH menu> registry hacks> diable the gta_native.prx
not sure how i enabled it..

now the CPS2 is working..however
after launching roms. i am getting C1-2858-3 error..

damn,,i just want to play fighting classic before bed...
 

Unl2ealz

New Member
Newbie
Joined
Dec 7, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
36
XP
19
Country
Thailand
Hi I've follow your instruction. I've placed rom in the rom folder. When I start the emulator, I can see the rom file (in red letter) but I can't boot it up. Am I missing something?
 

NeoGranzon

シュウ 「グラビトロンカノン 発射!」
OP
Member
Joined
Aug 4, 2019
Messages
1,322
Trophies
0
XP
1,767
Country
Italy
Hi I've follow your instruction. I've placed rom in the rom folder. When I start the emulator, I can see the rom file (in red letter) but I can't boot it up. Am I missing something?
@Unl2ealz ,the problem is the rom in red on the rom list,this means that they are not compatible with the emulator and you will not be able to start the games. 2021-12-07-083029.jpg2021-12-07-083046.jpg2021-12-07-083057.jpg2021-12-07-083112.jpg2021-12-07-083124.jpg2021-12-07-083136.jpg2021-12-07-083146.jpg
Check out the attached screenshots and the video in OP.
 
General chit-chat
Help Users
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://us.vibram.com/shop/shop-all-products/mens-fivefingers/outdoor-trail/v-trail-2.0-mens-M76...