How to get a few games working

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Quanno, Sep 6, 2009.

Sep 6, 2009
  1. Quanno
    OP

    Member Quanno GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    446
    Location:
    ... hmm...
    Country:
    Netherlands
    I've been trying to get mpt (the dvd5 version) and boom blox bash party working for a week but without success.
    The wii is softmodded and has HBC with a gamma backuploader
    I have 3.4E and installed ios 38, 35 and 55. Also installed cios 28 rev 13b but still nothing.

    Also, for some reasons i can't (and i'm not allowed to) install 4.1 on it.
    Boom blox just gives black screen and mpt resets the wii if it loading a game.

    Help appreciated!
     
  2. ToneEQ

    Member ToneEQ GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    228
    Location:
    South Wales
    Country:
    United Kingdom
    Are you using NeoGamma? If so what version? If it's not R7 get that along with cIOS 14

    Boom Blox Bash Party has worked for me from cIOS 10 so it must be your loader IMO.
     
  3. Arendo

    Member Arendo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    137
    Country:
    Netherlands
    in what sense aren't you allowed to install 4.1?
    tried waninkoko's updater?
    maybe it helps updating to 4.0 first?

    and to ToneEQ, you're talking about revisions right? cIOS38 rev 14?
     
  4. Quanno
    OP

    Member Quanno GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    446
    Location:
    ... hmm...
    Country:
    Netherlands
    Since our wii was bricked once, it took 3 months before it was repaired. A friend of my dad somehow repaired it, but he said the cause was the softmodding. Now my dad don't trust updates and stuff anymore. I don't mind to secretly install wads but i just can't update to a newer menu.

    so, just in case, what do i need to download to make it work?
     
  5. Arendo

    Member Arendo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    137
    Country:
    Netherlands
    probably just the latest cIOS...

    as long as you keep your IOSes up to date, you should be able to play all games (I think)... also, make sure you've always got the latest backup/usb loader...
    but updating the (.c)IOSes is the risky part of the whole softmodding stuff [​IMG]
     
  6. Quanno
    OP

    Member Quanno GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    446
    Location:
    ... hmm...
    Country:
    Netherlands
    I know but it's because updated ios' isn't noticable.

    btw, i have cios 37 rev 13b on it, but it still doesn't work [​IMG]
     
  7. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    13b is junk at least if u dont want rev14 goto rev13a, i bet your wii is a disaster with that POS on it
     

Share This Page