How to Edit Pokemon Trainer Card Signature

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by arevir711, May 8, 2010.

May 8, 2010
  1. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    I'm just getting into the Pokemon hacking scene and I've been looking for ways to edit the signature on the back of the trainer card.
    I came across a program called Pokemon Autograph Generator. This looks like it should do the job. I'm using HeartGold USA.
    When I click generate and get a code in the box, I do not know where to put it or how to enable it.
    I tried using Desmume to add an action replay code but it was too long. I also tried adding it to my CycloDS cheats,
    but it will not start up with the code enabled.

    I would appreciate someone to take the time to show me step by step how to edit the custom signature on the card.

    I am open to ways to edit the save with hex, this program, or something else. Any help is GREATLY appreciated!

    Again, I'm learning ROM hacking as I go.

    Thanks! [​IMG]
     
  2. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    put the code in parts.

    check back at the thread. Kazowar made a example on how.
     
  3. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    Thats the thread I read, and didn't give any result but freeze up when I hit select to enable the code.
     
  4. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    Anyone have any way to help me out? I dont know how to split the code into parts and get it to work. I tried just copy and pasted as many parts as the cheat would take but it just freezes upon activation so I must be doing something wrong.

    Thanks
     
  5. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    You are obviously doing something wrong. Kazowar's example is perfectly easy to understand... but here are some detailed instructions for people that don't have the motivation to go through the understanding part.

    To split the code you have into 6 parts follow these instructions to the dot:
    -Cut the first four lines out and put them somewhere safe (this will be referenced as the starter lines from here on out)
    -Cut out the very last line and also put that somewhere safe (this will be referenced as the finisher lines from here on out)
    -Split the code into 32 line chunks (these are the 6 pieces of your code you are going to need)
    -Paste the starter lines onto the beginning of each chunk
    -Paste the finisher lines onto the end of each chunk
    -Starting from the second chunk of codes, go to the last line of your starter lines and change this to the next number.
    Example:
    -Repeat process for the rest of the chunks (so you should have changed the numbers to 6,7,8,9, and A for each chunk respectively)
    -Place into an emulator such as DeSmuME and activate all six cheats.
    -While in game (not at the trainer card screen), press select and then take a look at your signature and smile.

    And no, I'm not BSing you all xD
    [​IMG]
     
  6. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    Thank you for taking the time to try and explain this to me. I followed you instructions to the T. Desmemu just crashes and doesnt respond.

    This is the code I get from the Pokemon Autograph Generator. I choose HeartGold/SoulSilver and English Language...

    Warning: Spoilers inside!

    This is the way I structured the cheat in Desmemu, using Action replay and naming the file all the same name for the cheat "custom autograph" and I even tried "custom autograph 1,2,3,etc"...

    Warning: Spoilers inside!

    i dont understand why this doesnt work. does this look correct to you? i'd really like your feedback. thank you for bearing with me! [​IMG]
     
  7. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    jurassicplayer,

    do you think the image I am trying to use is the problem? i've tried png and bmp. Black and white only. But maybe there is a special way to edit the photo first? im just using text font for my name that looks like a signature. So it isnt too complicated.

    Worst case, if I sent you my save file and the image could you be so kind and load my save, activate the cheat and save it again and send it back? Let me know. I appreciate your help! Thanks alot!

    Been searching tons of forums posts, but not much out there on this program yet. Thanks [​IMG]
     
  8. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    It works on mine...at least, if this is your picture:
    [​IMG]

    Try it on DeSmuMe 0.9.6 svn3385 (that is what I'm using at least...)

    -edit-
    I'd be happy to use your save file and save the signature (though I don't use DeSmuMe as much as No$GBA so I might take a little bit of time to find out where the save goes)
     
  9. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    ya! thats it! im searching for 0.9.6 svn 3385 now. i tried through no gba but i get black screen, give me a sec to see if i can download the new DeSmuMe and if it doesnt work ill send u the save.

    what version of the file do you have? i have usa version heartgold
     
  10. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    I got it to work with the new DeSmuMe. You rock for that one! Only thing i notice it puts a score of 999999 and I assume that will get me banded from nintendo wifi. any way around that your aware of?
     
  11. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    If I recall correctly, the code works on both Heart Gold as well as Soul Silver, but in any case I'm using Soul Silver at the moment (once I'm done playing with the siggy I'm going to send it back to the abyss though xD)

    -edit-
    No idea what you can do about that. You might have to revert back to your old save, write down the values, change your sig and replace your values with pokesav.
     
  12. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    Well at least we got the sig to work! Thanks for stickin it out with me! I really appreciate it! your the best. take care! and if you ever find out how to edit score, wins and loses... let me know. pokesav doesnt include that feature yet.

    THANKS AGAIN! [​IMG]
     
  13. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    Next time just try taking a closer look at each example because actually, I just figured this out because I looked at this thread (otherwise I would have just left it for a while longer) so I essentially started at the same place as you (ground zero).
     
  14. Whooosh

    Member Whooosh GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    277
    Location:
    IRELAND
    Country:
    Ireland
    i too have been having trouble.

    I used a reduced version of this mage:
    <img src="http://i49.tinypic.com/2ymepgp.png" border="0" class="linked-image" />


    To get this code:
    Warning: Spoilers inside!

    but its not working, when i start the game and press select i get a blank signature with a few one pixel dots randomly around the midde. 0_O
    help plz?

    BTW: using AK2i with latest AKAIO.
     
  15. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    I seem to have gotten it to work on an emulator by reducing the image you put up o.0...I can't really think of what you are doing wrong apart from reducing the image incorrectly (you could have just posted up the reduced image you used...). Either way, the code you posted up IS working, you just didn't do something right with the image.
    -192x64
    -Pure Black and Pure White
     
  16. arevir711
    OP

    Newcomer arevir711 Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    44
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    Whooosh,

    Make sure you split the code into 6 parts. Thats how I got mine to work. Also try and convert the image to true black and white with a photo editor like gimp. Hope that helps. Let me know if you have any other questions. Good luck! [​IMG]
     
  17. Whooosh

    Member Whooosh GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    277
    Location:
    IRELAND
    Country:
    Ireland
    yeah i reduced the picture to the specs you said but it didnt work. I think my photo editing program may be to blame.
    I will try it now with the image you've reduced. Hopefully it'll work.
    Thanks for the help

    EDIT: yeah it works now, thanks
     
  18. DarkDragonLord

    Newcomer DarkDragonLord Advanced Member

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    83
    Country:
    Brazil
    W00t didn't knew about that sig thing. Cool thing [​IMG]

    Going to search for this


    edit:
    Just did mine [​IMG]

    [​IMG]
    Lets see if i can make it work in my HGSS
     

Share This Page