How to change of SD?

Discussion in '3DS - Games & Content' started by felystar, Oct 18, 2012.

Oct 18, 2012

How to change of SD? by felystar at 10:40 PM (655 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. felystar
    OP

    Member felystar GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    158
    Country:
    Spain
    I want to insert another SD in my 3DS and I was wondering what I have to do to do it. I have some apps in my SD card and I want to put another SD just to watch some videos. Then I will insert my SD again. So will I have any problems putting another 3DS and not to let the apps to appear? Thanks
     
  2. ComeTurismO

    Member ComeTurismO CTO

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    2,909
    Location:
    4:54 PM
    Country:
    Canada
    Sorry you're not being clear, what I am kind of understand is that you want to know how to put another SD card INSIDE the 3DS, right?
     
    1 person likes this.
  3. elisherer

    Member elisherer I ♥ 3DS

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    778
    Location:
    3dbrew.org
    Country:
    Israel
    Either you'll buy another bigger SD card and copy all the stuff to it.

    Or, change the SD card each time you want to watch those videos (By powering down the 3DS and replacing the SD card)
     
  4. felystar
    OP

    Member felystar GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    158
    Country:
    Spain
    What I mean is that I want to take out the 2GB SD card with my apps and insert another one just with videos. I was wondering if something could happen because I don't have my apps and additional content in that SD
     
  5. xshinox

    Member xshinox GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    965
    Country:
    United States
    i'm sure you can have two sd cards; one with your apps and the other with videos only. why not just get a 16gb sd card? they're only like $10. enough for your apps and videos
     
  6. Katsumi San

    Member Katsumi San GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    422
    Location:
    Kyoto
    Country:
    Japan
    Nada malo debería de pasar, al menos eso es lo que yo creo. Pero si algo malo pasa, apaga la babosada y inserta la SD memoria de nuevo al 3Ds que tiene todas las aplicaciones y lo prendes.

    Translation: Nothing bad is to happen, at least I think. But if something does go wrong, turn off 3DS and insert SD card with apps and turn it back on.
     
  7. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,652
    Country:
    United States
    Hey uh, what? lol
    We are and english only forum :P
     
    Jiehfeng likes this.
  8. Katsumi San

    Member Katsumi San GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    422
    Location:
    Kyoto
    Country:
    Japan
    Hahaha, sorry just saw the fellow user is from Spain and thought spanish would be better for the user to understand but I will edit my post and put english translation as well.
     
    1 person likes this.
  9. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,652
    Country:
    United States
    Its cool. Wait fellow member from Spain? Why is your flag the Japanese one?
     
  10. Katsumi San

    Member Katsumi San GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    422
    Location:
    Kyoto
    Country:
    Japan
    I am half Japanese(currently live in Japan) and half Salvadoran and thus I speak spanish you know. So I used fellow since we both at least speak spanish I assume o.O

    anywho back on topic:

    If I were you get a 16GB SD card like someone recommended earlier.
     
  11. felystar
    OP

    Member felystar GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    158
    Country:
    Spain
    I have no problems with English xD
    The problem is that the SD is from my camera so I dont want to have everything in it because when I have it in my 3DS I wont be able to use my camera and vice versa
    Anyway, I'll try what you said
     
  12. SirAileron

    Member SirAileron Seeker of Truths

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    122
    Location:
    Over your shoulder
    Country:
    United States
    The 3DS manual states that the system should be powered off before removing the SD card. So as recommended, having one card for everything is ideal.
     
  13. YoshiRider123

    Newcomer YoshiRider123 運命を変える

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    83
    Location:
    Trenton, NJ
    Country:
    United States
    You're best off using an SD card of a larger capacity solely for your 3DS, ideally a 16GB SD card since they're very cheap nowadays and can typically last you a very long time. I personally use a 4GB and am very interested in upgrading to a larger size because I can barely hold much stuff anymore, and all I really have now is pretty much just games, no music or videos.

    I like your use of the word "babosada".
     
    jairo4 likes this.

Share This Page