How to burn Gamecube games for the Wii?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by OGTiago, Feb 10, 2011.

Feb 10, 2011
  1. OGTiago
    OP

    Member OGTiago GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    244
    Location:
    London, England Rank: Temp God
    Country:
    Portugal
    I followed a Youtube tutorial and am fairly sure I can get the GC backups working on the Wii.

    However, is there a special way of burning, or can I just copy the iso onto the disc and the Wii will recognise it?

    Thanks.

    Tiago.
     
  2. Mega-Zelda

    Newcomer Mega-Zelda Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Jordan
    use imgburn @ low burning speeds (2X-4X)
    good luck [​IMG]
     
  3. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    You need a chip or a CIOS/CMIOS
     
  4. Taleweaver

    Member Taleweaver Storywriter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    5,127
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Seconded.

    (and of course you need a wii that can handle backup DVD's)

    I also suggest using multigame iso creator. You can burn 3 gamecube games on a DVD easily (or more, if you compress them). [​IMG]
     
  5. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    does CMIOS support a compressed image? I only use 1 to 1 dumps.
     
  6. wiimanofthenorth

    Member wiimanofthenorth GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    285
    Country:
    United Kingdom
    There is a newer version v4.0.4F now.
     
  7. OGTiago
    OP

    Member OGTiago GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    244
    Location:
    London, England Rank: Temp God
    Country:
    Portugal
    OK, will try imageburn, thanks.

    Oh yeah, are the games region free? I can only find a NTSC version of F Zero.
     
  8. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    No you have to use a region patch either through a modchip or some kind of loader. Wiigator's cMIOS should sufice for what you need thgough I'd couple it with neogamma loader.
     
  9. OGTiago
    OP

    Member OGTiago GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    244
    Location:
    London, England Rank: Temp God
    Country:
    Portugal
  10. chop

    Member chop GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    487
    Location:
    Pontefract
    Country:
    United Kingdom
    Don't follow old youtube guides, use NeoGamma
     
  11. Sonic0509

    Member Sonic0509 Sometimes I'm Maryushi3

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    177
    Location:
    Poland
    Country:
    Poland
    And don't use DVD+R discs. I burned two DVD+R's and both worked only for first time I used them.
     
  12. Saoron

    Newcomer Saoron Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    Australia
    how recent is your Wii?

    if its 2010, black, red, etc its probably got the D3-2 drive, so can't play back ups at all
    Or did you mention somewhere already that it CAN actually play back ups and I just missed it?
     
  13. OGTiago
    OP

    Member OGTiago GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    244
    Location:
    London, England Rank: Temp God
    Country:
    Portugal
    White 2010, 4.2E or whatever, and yes I can already play Wii backups.

    I did use DVD-R btw as I forgot to buy DVD's and only had these ones.

    Thanks for the links, will try that.
     
  14. OGTiago
    OP

    Member OGTiago GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    244
    Location:
    London, England Rank: Temp God
    Country:
    Portugal
    Wow, NeoGamma loader worked first time. Menu sound in the game is a bit off but the rest is perfect, could be a bad burn though.

    Thanks.
     
  15. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    No it's aknown problem.

    Checkou the NEOGAMMA THREAD. it explains how to fix the audio lag on some games.
     

Share This Page