how exactly DO i cheat...

Discussion in 'GBA - Game Development, ROM Hacks and Translations' started by baffle-boy, Aug 26, 2009.

Aug 26, 2009

how exactly DO i cheat... by baffle-boy at 5:33 AM (1,065 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. baffle-boy
    OP

    Member baffle-boy GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    458
    Location:
    EVERYWHERE
    Country:
    Canada
    so i have a cyclods evo, and an EZ3in1+ and i was wondering how to cheat on a gba game im playing on the 3in1's nor or psram. specifacally, i want a way to turn on/off the cheat codes when i boot the game. i found a massive compilation of gba cheats here (in .CHT format) and i downloaded gbaatm. i tried patching the cheats to the rom but nothing happens... im very new to playing my backed up gba games as i just got my 3in1+ two days ago and im completely lost (dont tell me to use the search function or google- i DID) so plz help! [​IMG]
     
  2. baffle-boy
    OP

    Member baffle-boy GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    458
    Location:
    EVERYWHERE
    Country:
    Canada
    *BUMP*

    well im going away today so im hoping for an answer while im gone -________-
     
  3. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
  4. baffle-boy
    OP

    Member baffle-boy GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    458
    Location:
    EVERYWHERE
    Country:
    Canada
    ... ok so two questions, can i use the same save with a rom that has the cheats patched and one without them? and also I SAID I HAVE GBAATM!!! it doesnt seem to do anything (so what am i doing wrong)
     
  5. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    If the cheats don't show up then you most likely used the wrong cheat file.
     
  6. baffle-boy
    OP

    Member baffle-boy GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    458
    Location:
    EVERYWHERE
    Country:
    Canada
    could you maybe tell me what to click on in the gbaatm menu? or direct me to the "right" cheat file?
     
  7. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Would be cool if you could use Cheats on the CycloDS or Acekard 2i like you could in M3 Sakura.
     
  8. baffle-boy
    OP

    Member baffle-boy GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    458
    Location:
    EVERYWHERE
    Country:
    Canada
    *sigh* gba temp has failed me!
     
  9. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    problem free cheating on a GEP is limited to having EZ-Flash V line or the M3 line of products. Everyone else with any other combination is SOL with hard patching roms with cheats.

    It is better in this case to have a real GBA flashcart that supports cheats, etc for this purpose.
     

Share This Page