How do you play PS1 backups on a modified PS2?

Discussion in 'Sony PlayStation 1 & 2' started by Feels Good Man, May 10, 2008.

  1. Feels Good Man
    OP

    Member Feels Good Man GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    Canada
    Yeah... I have a bunch of burned PS1 games that my friend gave me and I have my other friends modded PS2.

    Is there a way to play the burned PS1 games on a modded PS2?

    Thanks : )
     
  2. DBlaze

    Member DBlaze I don't know what i'm doing.

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    176
    Country:
    Netherlands
    Just... put in in the ps2 and run it?
    At least, that's what I normally do... [​IMG]
     
  3. Feels Good Man
    OP

    Member Feels Good Man GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    Canada
    It doesnt detect it >__
     
  4. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    Try holding reset in for a couple of seconds or double tapping it with a ps1 game in. Might be a old chip that has to be manually put into psx/dvd mode.
     
  5. Fellow

    Member Fellow GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    What kind of mod does the PS2 have?
     
  6. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    It depends on the modchip, it would help if you told us what it is. [​IMG]
     
  7. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Mine uses swap magic, is it possible with that?
     
  8. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    The PS2 swap magic disc/method won;t work for PS1 games I believe.
     
  9. silvershadow

    Member silvershadow GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Canada
    from experience...

    with my old phat ps2..and my mod chip...to play ps1 games, i flip the switch to turn on the system, press eject, put game in, hold down reset to put system in stand by. then hold down reset again to turn on the system and keep holding down reset until the other coloured light comes on (i think it is blue..dont remmeber), then let go after that light came on. i think its roughly about 2 or 3 seconds to hold down..but just wait till the light comes on.

    that is to start it up in ps1 mode or dvd mode for me.

    ps2 games, i just turn on regular.


    and somemore experience, with my cousin's modded slim ps2 (pstwo) with the flip top i think, dont even remember, but anyways, the skinny version....that one didnt play ps1 games.


    btw, both situations..im talking about burned ps1 games:)
     
  10. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,186
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    I just use the gameshark 2 bonus disk for ps1 games to boot ps1 backups
    with the cogswap method in the gameshark and then just boot the game
     
  11. Feels Good Man
    OP

    Member Feels Good Man GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    Canada
    I've tried some of your methods and it didnt work. Unless im doing it wrong >__<

    How do you check what kind of cihp you have w/o opening it? And what chips cant play PS1 backups?
     
  12. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    Unless the chip adds it's name to the playstation 2 screen (like the matrix infinity adds infinity x.xx under it) then you don't tell without opening it. As for what chips can't play ps1 games , there was a budget no swap chip that only played ps2 games , but it's name escapes me at the moment. Apart from that , pretty sure all no swaps will play ps1 games , unless the sx wire hasn't be fitted or has come loose.
     

Share This Page