How do I save with EZ 3 in 1?

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by kjhovey, Mar 24, 2008.

Mar 24, 2008

How do I save with EZ 3 in 1? by kjhovey at 9:24 PM (1,349 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. kjhovey
    OP

    Newcomer kjhovey Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Well, i'll load a GBA Rom through the Exploader, and when i play the GBA game, i can't save or anything...

    I've seen people on youtube tutorials that can load the GBA roms directly from the R4 (like in the directory, they just go to the GBA rom that is converted to .nds) but whenever i try, i get a "error in FAT init!"

    Any help? ;_;
     
  2. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    If you have a newer EZ 3in1 and are using NDS Station(gba to nds), it won't work. It still hasn't been updated to work with the new EZ 3in1. You also need to SRAM patch all of your gba games with GBATA or the EZ 4 client.
     
  3. kjhovey
    OP

    Newcomer kjhovey Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Alright, I see. What do i do about the corrupt data thing? I'm using the expansion tool for GBA games, and i'll load the game fine, but i can't save =/
     
  4. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    Are you talking about Pokemon? Otherwise, just patch all of your GBA games with GBATA or EZ 4 client and it will fix it.
     
  5. kjhovey
    OP

    Newcomer kjhovey Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I'm an insane noob at this shit >.> and so, I just downloaded the EZ 4 client/patcher thing. How exactly do i use it? just transfer that whole folder to my SD card?
     
  6. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    You first click open-> make sure only save patch is checked and not reset-> on the right, pick where to save it to. I actually use GBATA more, but people say EZ 4 has better compatibility.
     
  7. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    Rudolph's GBA ExpLoader 0.54 (the latest as of this post) has auto-patching routines built in. In MOST cases there is no need to patch.
     
  8. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    Does it actually patch both for NOR and PSRAM? I thought it only did it for NOR.
     
  9. kjhovey
    OP

    Newcomer kjhovey Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Yays XD. Thanks a lot dude, it works [​IMG]
     

Share This Page