How do I go from cIOSrev16 back to rev14?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Shinigami Kiba, Dec 27, 2009.

Dec 27, 2009
  1. Shinigami Kiba
    OP

    Member Shinigami Kiba GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    Macedonia, The Former Yugoslav Republic of
    My friend had problems with Brawl, basically after the first battle in the story mode it cuts off and says to remove the disc and read the manual, so I updated his Wii to rev16, now he has a ton of problems with games freezing up midway through and everything, this wasn't there before, all his games except for Brawl, which btw does the same on my Wii work fine, but I have the disc version too so I don't care if the story mode doesn't work from USB Loader since I finished it long ago, the rest of the game works.

    Anyway, now he seems to have spin down problems or something from what he describes, he plays all his games from a hard drive with USBLoader GX and says the music in his games stops and then they freeze up, rev14 didn't do this for him, it started yesterday when we updated to rev16.

    How I go back to rev14 safely?
     
  2. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    just install over the top of rev16 it'll overwrite
     
  3. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Run the cIOSrev14 installer
    It will overwrite rev16
     
  4. Shinigami Kiba
    OP

    Member Shinigami Kiba GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    Macedonia, The Former Yugoslav Republic of
    awesome, thanks.
    I just wanted to make sure because this guy's Wii can't do bootmii at boot2 and it's not my Wii.

    So is rev16 like this for others as well? Is it spindown problems?
     
  5. tbgtbg

    Member tbgtbg Shaking the ring ropes up in the sky

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    1,951
    Country:
    United States
    I'd try rev15 for Smash Bros. I've never played that game, but it's dual layer, and if I've been reading things right, you want rev15 for that. Keep in mind, this will probably break other stuff, so maybe keep the installers for rev15 and rev14 (or whatever rev you like best) on your SD card, so you can go back and forth.

    I don't know if rev16 causes spindown problems (I would think that would be a hardware issue with the drive), but there's a whole bunch of people calling it buggy in its own thread, so maybe.
     
  6. VashTS

    Member VashTS Beat it, son

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,658
    Location:
    Upstate NY
    Country:
    United States
    its safe to work with cios installs, they are not system related, so even if it screws up ie a power outage during install you should not encounter any problems
     
  7. Tashi

    Newcomer Tashi Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    just use hermes 222 for dual layer discs. it loads brawl no problem. the reason it freezes after the first battle is because the videos are stored on the second layer and cios has a hard time with dual layer discs.
     
  8. modshroom128

    Member modshroom128 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    1,002
    Country:
    United States
     

Share This Page