How do I get DScovered to load roms on Acekard with SDHC?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by AAcrazyman, Mar 10, 2010.

  1. AAcrazyman
    OP

    Member AAcrazyman GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    119
    Country:
    United States
    Hi,
    I have a Acekard 2.1 with a 4gb SDHC card... Ive been trying to figure out how to get DScorvered to load roms...
    It boots up and everything, but when I select a rom to play it just goes to a black screen! can someone help me?
     
  2. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,746
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    DScovered does not work on SDHC cards
     
  3. The Pink Gato

    Member The Pink Gato GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    181
    Location:
    Candy Mountain with Mitch
    Country:
    United States
    ^ He is correct ^
     
  4. AAcrazyman
    OP

    Member AAcrazyman GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    119
    Country:
    United States
  5. dnniwa485

    Member dnniwa485 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    458
    Country:
    acccdng to my logic... (using Xenon++ loader to work on DScoverd)

    1. Use the Xenon++'s yslauncher and replace it with that loader.nds
    2. Create a Wrapped Images of the roms (using the bat file provided)
    3. Once you create some nds wrapped files.. use those wrappe files to organize on the DSCover Windows Application (dont use the original rom)
    4. It should boot


    i tried it it works but more work to do

    how it works:

    1. (launch dscovery)
    2. (choose game)
    3. (load the nds file with the wrapped rom)
    4. (it loads ysmenu laucher)
    5. (you will see the loading bar)
    6. (tadaa.. there it is)

    i tested it on DSTT... but this method should be similar with xennon++'s moonshell 2.10 workaround
     
  6. AAcrazyman
    OP

    Member AAcrazyman GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    119
    Country:
    United States
    Okay I tried it... it goes through the booting process, just like the moonshell 2.10 workaround, but NOW after that it just gives me a WHITE SCREEN! [​IMG]

    dnniwa485 is your minisd card more than 2gb?
     
  7. dnniwa485

    Member dnniwa485 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    458
    Country:
    are you sure you did follow it correctly?

    i got 4gb SDHC on my DSTT and it works just fine..
     
  8. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Apparently the loader mentioned is for YSMenu - & I've been told it's best NOT to use YSMenu on Acekards as you run the risk of bricking it

    Maybe we'll have to wait until the acekaard/akaio loader is made ??
     

Share This Page