How can i run gba games on my R4

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by vidur, Jul 10, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Jul 10, 2010

How can i run gba games on my R4 by vidur at 7:41 AM (1,905 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. vidur
    OP

    Newcomer vidur Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I want to run GBA games on My R4 .. plzz suggest ways
     
  2. Phoenix Goddess

    Member Phoenix Goddess The Ninja's Protégée

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,809
    Location:
    Away from civilization.
    Country:
    United States
    You have to get an EZ-Flash 3 in 1 or a different flash cart.
     
  3. Infinite Zero

    Member Infinite Zero Almost!

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    2,922
    Location:
    California
    Country:
    United States
    On the R4 itself? YOu can't. You need a slot-2 device like ^
     
  4. Nobunaga

    Member Nobunaga Empty

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    2,052
    Country:
    Greece
    u need Ez flash 3in1 expansion pack or buy a DSTWO flashcard it can emulate gba games withoun an expansion pack
     
  5. I2aven's_Sag

    Member I2aven's_Sag GBATemp Otaku

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    726
    Location:
    Northern Virginia
    Country:
    United States
    Put it in the microwave. Or get an EZ-3-in-1. The only slot-1 devices
    that can emulate the GBA are the SuperCardDSTwo and the iPlayer.
    The reason these are the only two is because they have powerful,
    discrete, onboard processors. The R4 isn't caled a clone for nothing.
    it will NEVER be able to by-it-self emulate the GBA.

    Both the SCDSTwo and the iPlayer cost around $30-40. If GBA
    matters to you, you, you'll either get a EZ-3-IN-1 or dish out the
    additional cash.
     
  6. Perseid

    Member Perseid GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    279
    Country:
    United States
    If you're content with everything else your R4 is doing I'd recommend a 3-in-1 over a SCDS2. It's cheaper and compatibility is higher.
     
  7. Shadz

    Member Shadz GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    283
    Location:
    Down Under in Australia
    Country:
    Australia
    Search function is your friend.
     
  8. Phoenix Goddess

    Member Phoenix Goddess The Ninja's Protégée

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,809
    Location:
    Away from civilization.
    Country:
    United States

    Or you could just jump on the band wagon and say what's already been said.

    Search function may have helped them also, but it could have been just as easy saying, "EZ-Flash 3 in 1."

    Thanks though [​IMG]
     
  9. Vulpes Abnocto

    Former Staff Vulpes Abnocto Drinks, Knows Things

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    6,600
    Country:
    United States
    *looks up* There's all your answers, in a nutshell.

    Anything more than this is going to be people recommending different carts for you.

    If you need any more help, I'd suggest looking here:
    Sticky: Can The R4DS Play GBA ROM's?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page