How can I run a iPhone 3GS as a iPod Touch?

Discussion in 'iPhone, iPod & iPad' started by Jakob95, Feb 10, 2011.

Feb 10, 2011
  1. Jakob95
    OP

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    I just got a iPhone 3GS. I think its on 4.2.1 but not really sure. It doesn't have any sim cards in it. And I want to run the phone as an iPod. When I turn it on it goes to the screen that says I need a Sim card. What should I do?

    EDIT: Its jailbroken with GreenPois0n.
     
  2. JinTrigger

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    Why not just sell it and get a touch
     
  3. metamaster

    Member metamaster GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    876
    Country:
    Canada
    You need to hacktivate it. I knew it worked with the previous version of Greenpois0n, but for 4.2.1, I'm not sure if there currently is a method (maybe Redsn0w).
     
  4. Jakob95
    OP

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    I want to try it out with Redsn0w I will post my results later. Thing is I don't know if this phone has the new baseband or the old one and since I can't check the serial code(can't go to settings) any way for me to find out?
     
  5. metamaster

    Member metamaster GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    876
    Country:
    Canada
    iBoot-359.3 is old bootrom.
     
  6. Jakob95
    OP

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Well I got it figured out myself how to do it. I flashed the iPads bootrom on it.
     
  7. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Why one earth would you want to remove the phone capability from an iPhone? especially when ipod touches are about £400 cheaper.
     
  8. Jakob95
    OP

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Wait so I removed the phone capability from the iPhone? I thought this would just let me go in and use it as an iPod Touch but if I put a sim card in it will work.
     
  9. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    I have no idea, don't have one, it's just the way you worded the question.
     
  10. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    He's basically unlocked it and completely voided any warranty left on the device. He "hacktivated" it so it would work without needing to have a SIM registered to it.
     
  11. metamaster

    Member metamaster GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    876
    Country:
    Canada
    You can still use it as a phone. Actually, since you installed the iPad's baseband, you can unlock it, meaning you can use any carrier. But as Jamstruth said, installing the iPad's baseband will void your warranty, it is irreversible.
     
  12. Jakob95
    OP

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    I got the iPhone second hand and it doesn't matter anyways. I tried out my friends T-Mobile sim-card today and it worked.
     

Share This Page