Homebrew problems

Discussion in 'Wii - Hacking' started by cyr0x, May 10, 2008.

May 10, 2008

Homebrew problems by cyr0x at 9:39 AM (2,130 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. cyr0x
    OP

    Member cyr0x GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    146
    Country:
    Germany
    Okay, this thread is for all your problems with any homebrew.

    I will beginn:
    I've got the hacked homebrew channel to load the homebrew launcher but anytime I try loading a homebrew with it, my wii loads the homebrew, I get the "press 1 and 2" screen from any hombrew but when it loads the "real" homebrew the wii stops loading and the only think I can do is to turn the wii completly off. And the second problem is, that the homebrew launcher is only in black and white(Videomode is PAL [Got a PAL Wii and TV]). Only the homebrew that loads is in color.
     
  2. celticone

    Newcomer celticone Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    My problem.

    The twilight hack installed fine, but the three wad files I installed the first one came up with an error message. Fair enough, the other 2 installed fine (according to the install text).

    I reset the Wii and had two new channels to chose from, however I tried starting each game but the screen came up black each time (and I have to turn it off at the mains to get the Wii started again).

    Any suggestions?

    Wii is a PAL, wad files are PAL, I don't have a Gamecube controller connected and the Wii has never been connected to the net.
     
  3. dweirdo

    Member dweirdo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    224
    Country:
    Lithuania
    celticone try to not use TP hack.
    you can do it with ISO instead WII Wad ISO installer. .
    another option could be the installer you use, download the latest one. or your wads are broken, try to find another source.
     
  4. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines

    try formatting your card
     
  5. celticone

    Newcomer celticone Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    I don't have a chipped Wii so I'm assuming I can't use the ISO hack.

    I've now tried a few other installers and they all failed at some point during the install. Either during install or when I choose a channel (i.e. screen going black and having to turn off Wii at mains).

    My Wii has never been connected to the net, and is version 2.1E so that might be a problem??
     
  6. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    have you read my signature?
     
  7. celticone

    Newcomer celticone Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    I've got one wad working, thanks for your help. It looks like the problem is with the wads, however out of 10 I had only 1 worked, Ive also tried the same wad downloaded from different sources but no joy in getting it to play. I'll just keep on trying different sources.
     
  8. cyr0x
    OP

    Member cyr0x GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    146
    Country:
    Germany
    Now I get a FAT Error all the time.
     
  9. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    format it to fat 16?

    or try another sd card
     
  10. cyr0x
    OP

    Member cyr0x GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    146
    Country:
    Germany
    Okay, got it to work. Homebrew with GC controller support work fine but all homebrew with wiimote support do not work.
     
  11. MetalReaper

    Newcomer MetalReaper Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Portugal
    hum, i got problems installing excitebike wad...error installing ticket
     
  12. Cyber-T

    Member Cyber-T GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    161
    Location:
    Essen / Germany
    Country:
    Germany
    For your Videomode: the wii setting is 50 or 60 ? If you run this application in 60 the launcher is in black and white. Try the wii setting 50 for color.
     

Share This Page