Homebrew Launcher won't load, freezes everytime

Discussion in 'Wii U - Homebrew' started by sroemr, Nov 17, 2016.

  1. sroemr
    OP

    sroemr Member

    Newcomer
    38
    7
    Apr 17, 2016
    United States
    Here's the dilemma. I'm able to use the Homebrew Launcher with ease via Offliine. However, my friend was asking for help 900 miles away because he is having problems with it.

    I've tried everything I can think of, but each time he tries to load the homebrew launcher it will freeze on the spinning wheel.

    He has tried with a 64gb SDXC card and a 2GB SD. I can get my SDHC and SDXC to work without issue, didn't bother with the lower end. I've literally copied my SD cards' contents and transferred it to him via TeamViewer. I checked his set up and everything is where it should be. I even had him put an empty SD card in and play Smash 4 to see if the SD card port was bad.

    He is on 5.5.1U, the same as me, and has the exact same files and set up. He is using Offliine to connect and gets to Offliine's menu. From there I have him click Homebrew Launcher and that's when it spins once or twice and freezes. Even had him run the kernel exploit before trying it to no avail.

    Is there something I'm forgetting to check? His card is formatted to FAT32, there is no unallocated space on the card that may cause problems either. Said he has tried it over 100 times and it freezes each time, compared to the maybe 25% of the time it freezes on a white screen for me while loading homebrew launcher.
     
    Last edited by sroemr, Nov 17, 2016
  2. sroemr
    OP

    sroemr Member

    Newcomer
    38
    7
    Apr 17, 2016
    United States
    No one?
     
  3. ItsGameBoy

    ItsGameBoy Member

    Newcomer
    41
    3
    Oct 7, 2016
    United States
    I don't know. It's the same for me. It tries to load the MP4 exploit for the Homebrew Launcher and freezes on the spinning circle.
     
  4. TheZoc

    TheZoc GBAtemp Regular

    Member
    226
    21
    Apr 6, 2009
    Brazil
    Rio de Janeiro
    Open 4 tabs on the browser, load different sites on them, let them all finish loading. use the 4th tab to launch the exploit :)
     
  5. sroemr
    OP

    sroemr Member

    Newcomer
    38
    7
    Apr 17, 2016
    United States
    I'll have him give that a try, hopefully ItsGameBoy tries it and finds out it works before I tell him to. Starting to think he thinks I'm full of it since mine works without much of an issue and his doesn't cooperate.

    Regardless, thanks Zoc!
     
  6. ItsGameBoy

    ItsGameBoy Member

    Newcomer
    41
    3
    Oct 7, 2016
    United States
    I'll give this one more shot.
    EDIT: Yeah, it didn't work... unless I have to do this a few more times. By the way, how long did it take to go to the Homebrew Launcher using Offliine?
     
    Last edited by ItsGameBoy, Nov 22, 2016
  7. KiraW

    KiraW Member

    Newcomer
    13
    3
    Nov 1, 2016
    Is it possible he's not on the latest system firmware? Maybe he spoofed it before and has forgotten?
     
  8. sroemr
    OP

    sroemr Member

    Newcomer
    38
    7
    Apr 17, 2016
    United States
    With offliine it takes me about 5 seconds to get the Wii U logo. It freezes on a white screen about 33% of the time, but I just unplug and try again. The spinning wheel portion of the loading is literally only up for a second or less.

    Kira, thanks for the response but he's on the most current firmware (that was one of the first things I had him check) and he has just a regular Wii U, he hasn't done anything to it.
     
  9. ItsGameBoy

    ItsGameBoy Member

    Newcomer
    41
    3
    Oct 7, 2016
    United States
    What version of the Homebrew Launcher did you give to your friend?
     
  10. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,452
    1,952
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    So does loadiine.ovh and wiiubru.com work? Is he only having an issue with offliine?
     
  11. sroemr
    OP

    sroemr Member

    Newcomer
    38
    7
    Apr 17, 2016
    United States
    The newest version, 1.4 I believe? Had him try that as the second most recent version wasn't working. Both have worked for me a literally just sent him a copy of what was on my SD card.

    I haven't had him try anything other than offliine, I sent him the thing about the tabs but he hasn't gotten back to me about if it worked yet.

    How do the other ways work?
     
  12. RowanDDR

    RowanDDR SNES Lover

    Member
    217
    80
    Apr 13, 2006
    London
    HBL 1.4 does not work for me, period. 0% success rate here. I'm back using 1.3 which has never failed.
     
  13. ItsGameBoy

    ItsGameBoy Member

    Newcomer
    41
    3
    Oct 7, 2016
    United States
    You can create a new subfolder in the Payloads folders with the 1.4 payload, like this.
    In order to do this, you must download the codebin here and follow my video tutorial here.
     
    Last edited by ItsGameBoy, Nov 24, 2016
  14. niuus

    niuus GBAtemp Fan

    Member
    468
    211
    Mar 4, 2016
    Venezuela
    I am having the same problem. Though it loads sometimes, 1.4 has a very low success rate for me. I am thinking of going back to 1.3.
     
  15. Vassall89

    Vassall89 Member

    Newcomer
    11
    1
    Nov 8, 2016
    Im using the 1.4 and it works perfect for me and kaflukes self host pack....just run the standalone kexploit loadiine version first then the homebew launcher, i know its a pain in the ass run the browser twice but at least im not having any problem lauching the hombrew laucher.
     
  16. sroemr
    OP

    sroemr Member

    Newcomer
    38
    7
    Apr 17, 2016
    United States
    When I tried to self host with loadliine, before offliine, it failed to an outstanding rate. To the point of where I didn't even bother, literally would take me 2 hours to get it started. I'd just leave the Wii U on for days on end. That was not using kaflukes self host pack though.

    It's just odd as my success rate for 1.4 is the exact same as 1.3, if not higher. It has to be something to do with different SD cards, as I've used this on multiple Wii U's without issue. All of them used a PNY 128gb SDXC card, what I used to have loadliine on.

    Also had success at the same rate with a 32gb SanDisk SDHC, and a 8gb Kingston SDHC (both of those were class 4, the PNY is 10).
     
    Last edited by sroemr, Nov 24, 2016
  17. Marko76

    Marko76 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,466
    1,942
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Clydebank
    With 1.3 I had a 100% boot rate with 1.4 I have a boot rate of a shockingly bad 10% for some reason lol it's so frustrating arrrgghh
     
  18. kongsnutz

    kongsnutz QuickTimeEvent

    Member
    1,457
    272
    Jul 19, 2008
    Same here for 1.4 can't boot it.
    Using 1.3 for now 100% rate.
    Using EUR WiiU
     
  19. sroemr
    OP

    sroemr Member

    Newcomer
    38
    7
    Apr 17, 2016
    United States
    He finally got it to work by using loadiine.ovh, when the homebrew launcher loaded it was empty. So had him try a few different cards and finally the card contents showed up. So it appears to be a SD card issue for some brands, which is what I assumed since it always seemed to freeze at the spot where it would have been trying to access the card, but since it couldn't find anything it just froze.