Homebrew idea

Discussion in 'R4 DS' started by Hickeyl, May 9, 2008.

May 9, 2008

Homebrew idea by Hickeyl at 6:55 AM (1,725 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. Hickeyl
    OP

    Member Hickeyl GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    244
    Location:
    UnderNet
    Country:
    United Kingdom
    hey i used my gameboy colour the other day and i had an exploder thing that let me save 10 DIFFERENT saves for my pokemon red

    so i was thinking if theres a good programmer out there who could homebrew a multiple save thing so we can have a choice of what save to load

    its sort of like connecting to your pc an CONSTANLY changing your save files
     
  2. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    I'd contact the R4 team about implementing the feature in the loader, as many flashcarts already have this functionality.
     
  3. Hickeyl
    OP

    Member Hickeyl GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    244
    Location:
    UnderNet
    Country:
    United Kingdom
    Wah!!!! really [​IMG] thats really bad that r4 aint doin that :s il contact them [​IMG]
     
  4. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    Well, implementing such feature in the kernel is possible, but using a homebrew? Is it possible? I mean, a homebrew is an .nds file, right? R4 will load it recognizing it as a game, and the actual game we are going to play cannot be played, can they?
     
  5. Hickeyl
    OP

    Member Hickeyl GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    244
    Location:
    UnderNet
    Country:
    United Kingdom
    well there was a homevrew app that changed the way the r4 loads and that was a NDS file and still i could load game nds files so maybe they could use that program
     
  6. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    It would be quite simple actually: all the app would need to do is rename the save files.
     
  7. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    Yeah, when the game playing...

    Hickeyl, are you trying to say that is there any homebrew that acts as a real-time-save feature for R4? I'm pretty sure no such homebrew exists
     
  8. tW34k

    Newcomer tW34k Member

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    41
    Country:
    Norway
    All that needs to be done is renaming current savefile from x.sav to x1.sav or whatever.
     
  9. Doggy124

    Member Doggy124 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    831
    Location:
    Thailand
    Country:
    Thailand
    use dsorganize is the easiest way(to rename file)
     
  10. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    Hmmm... if what you mean is renaming it in R4 menu, then it's OK. Still, will anybody make it?

    Also, the memory might be a problem, some people has great space in their microSD, some stuffed it as full as possible. R4's .sav sizes 512kb, 2 saves and it's 1MB for you, 10 saves means 5.1MB.... Anyway, having the homebrew will be a great addition for R4

    Edit: I completely forgotten about dsorganize. Still, I never touched this homebrew, can it rename inside R4 menu?
     
  11. sylux92

    Member sylux92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    There is the feature of having two different saves built in to the r4's kernel. It renames them to a .BAK file.
     
  12. Hickeyl
    OP

    Member Hickeyl GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    244
    Location:
    UnderNet
    Country:
    United Kingdom
    i was just checking if it was possible and is there any 1 experienced enough to try

    the reason i ask this is becaus i dont have a pc i use my friends from time to time

    an he wanted me to play a game with him (a game i already have done and saved)
    and i wanted to obeable to play the new game with him and afterwards (when iv gone home) be able to load my completed save all without going into a pc and renaming it

    these BAK. files you speak of does it giv you the option of loading either the sav or bak???

    (or can sum 1 make an app wer you can copy and paste while using the nds Example: i dont have pc but i can rename things in side my r4 without messing around)
     
  13. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    That's exactly the sort of thing DSOrganize can do. Copy, paste, rename, delete, edit, etc.
     
  14. sylux92

    Member sylux92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    The .BAK can be loaded, just press the 'A' button on the .BAK file, then load the game.
     
  15. Hickeyl
    OP

    Member Hickeyl GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    244
    Location:
    UnderNet
    Country:
    United Kingdom
    ahhh i think i get it then hmmm

    THANKS ALL youv been a great help [​IMG]
     
  16. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    Sylux, you got it wrong.

    .BAKs are backups, they are not saves, if you press A hile highlighting a .bak it will restore thebackup data and erase your current save file. it's not a 2 save feature, it's just a backup feature, and the game cannot recognize .bak as a save file
     
  17. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    The .BAK file is just a renamed save. If you changed the extension back to ".SAV", the game would load it.
     
  18. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    Yeah, but renaming it will remove the current .sav you have, pretty much the same as restoring the backup.

    Anyway, maybe DSO is the only way to do itright now, doing this through PC is not a good idea
     

Share This Page