Homebrew Channel - Wiimote (motion+) disconnects

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ohsofly, Jul 3, 2016.

  1. ohsofly
    OP

    ohsofly Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jul 3, 2016
    Canada
    I'm hoping someone can help me out with this. I've got USBloaderGx and the Homebrew Channel on an external usb drive. USBloader works fine. When I load up Homebrew Channel, the wiimote is no longer working. It stays on the bubbles screen. The only button that does work is the Power button to shut down the console.

    I can't seem to find a fix for this online. Any ideas?

    Many thanks!
     
  2. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    3,943
    758
    Mar 2, 2015
    United States
    What version of the HBC are you using? It should be 1.1.2 for the latest version. The problem with some of the WM+ remotes was fixed in 1.1.0.

    Also, you can't have the HBC on an external drive. It's a NAND channel.
     
  3. ohsofly
    OP

    ohsofly Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jul 3, 2016
    Canada
    Ah thanks, I'll switch to SD card.
    I'm not entirely sure which version of HBC (someone set this up for me a while ago). Is there an easy way to check? The Wii system settings show I'm using 4.3u
     
  4. shipwreck5

    shipwreck5 Advanced Member

    Newcomer
    59
    31
    May 15, 2015
    Home... Probably
    use the latest bootmii installer (using letterbomb) and reinstall the homebrew channel. that way it will show the version and let u install the newest.