Homebrew Channel just goes black, doesn't work

Discussion in 'Wii - Hacking' started by kingdee, Jun 20, 2009.

  1. kingdee
    OP

    kingdee Member

    Newcomer
    17
    0
    Dec 29, 2006
    My firmware is 3.4E and my model is LE10 ( a launch model)
    I ran the twilight hack and followed all the instuctions in this video (below) http://www.youtube.com/watch?v=Ymztv_AldFQ

    It all worked fine following the instructions from this post http://gbatemp.net/index.php?showtopic=112945&st=0 until I launched ShopIOS51 (7mins in in the video), I installed IOS51 and the Patch Sig Check in IOS51 worked but then it asks do you want to install Wii Shop Channel I went to click now but my wiimote would not work so I had to pull the power plug now when I start the HBC I just get a black screen and have to pull the power.

    I have tried uninstalling it and reinstalling it by running the twilight hack again and it still does not work.

    Can you help me?



    update: youtube link fixed
     
  2. tj_cool

    tj_cool Site dev

    Supervisor
    9,983
    -1
    Jan 7, 2009
    Belgium
    This planet
    edit your embedded vid like this:

    Code:
    [youtube]Ymztv_AldFQ[/youtube]
    never heard of that problem
     
  3. WiiLee

    WiiLee GBAtemp Regular

    Member
    133
    0
    Feb 20, 2009
    United States
  4. kingdee
    OP

    kingdee Member

    Newcomer
    17
    0
    Dec 29, 2006
    what would be the difference between installing homebrew from the bannerbomb or the twilight hack?
    Would one work when the other would not?
     
  5. WiiLee

    WiiLee GBAtemp Regular

    Member
    133
    0
    Feb 20, 2009
    United States
    it dont really matter but how did you install homebrew channel please use the one in the bootmii package
     
  6. kingdee
    OP

    kingdee Member

    Newcomer
    17
    0
    Dec 29, 2006
    so if I uninstall with the twilight hack and install with the bootmii, it will help?

    Any other advice?
     
  7. FenrirWolf

    FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    4,346
    326
    Nov 19, 2008
    United States
    Sandy, UT
    Don't uninstall it. The new one will overwrite the old one.
     
  8. WiiBlaster

    WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Member
    1,189
    0
    Nov 23, 2008
    United States
    looking at your shop country code in the any region changer it shows your shop code is set to JP could that be the problem with your shop channel

    not sure though about your HBC
     
  9. Jacobeian

    Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,881
    122
    May 15, 2008
    Cuba
    black screen in HBC = missing IOS

    you probably deleted the IOS used by HBC by following some unadvised advices


    if you still have hackmii installer log on your sd, you should be able to find the IOS selected for hbc and reinstall it...

    But I bet it is a problem with ios51 installer that failed installing ios properly when you powered off your wii (for god sake, never do that again, especially with unofficial and poorly tested apps, best way to brick)
     
  10. DeviousTom

    DeviousTom GBAtemp Regular

    Member
    132
    0
    Jul 21, 2008
    Canada
    Markham, Canada
    just google "homebrew channel ios 51", you should find like 3 results that relate to your problem, i had the same problem and i know what you did wrong, but im too lazy to go back and check what it was (pretty sure you missed a step), the second post from this thread http://www.wiihacks.com/bricked-wii-issues...n-starting.html fixed my problem, hopefully it solves yours too

    What i did :
    i removed old shop channel, deleted ios 51 with anytitledeleter (using bannerbomb), i deleted the old homebrew channel, and then using banner bomb reinstalled the homebrew channel and then i didnt even bother messing with the shop channel again, not even worth it