Homebrew channel error!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by consume, May 31, 2008.

May 31, 2008

Homebrew channel error! by consume at 12:02 AM (1,652 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. consume
    OP

    Newcomer consume Newbie

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Whenever i try and install the hbc i get an error message:

    "-1
    elf not found
    is this a dol file?"


    i have a pal wii has anyone encountered this before?
    what should i do? i tried other versions of the twilight hack
    please help i really want to try the channel
     
  2. samsam12

    Banned samsam12 Test

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    818
    Location:
    A House
    Country:
    United States
    open the wad installer and get the wad version. im not gonna tell you where to get it, but i will tell you what site its on: http://gctracker.mine.nu:800/
     
  3. Relys

    Member Relys Master of Computer Science

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    860
    Country:
    United States
    No, it's not a dol file. Make sure you formated your SD card to FAT16, and put boot.elf in the root of your sd card.
     
  4. Relys

    Member Relys Master of Computer Science

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    860
    Country:
    United States
    I would strongly NOT recommend getting the WAD version. That is not how the developers intended it to be installed and it may cause unwanted effects on your Wii system.
     
  5. consume
    OP

    Newcomer consume Newbie

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    It is the loader itself that asks "is this a dol file?" the screen of text that scrolls after you load the twilight hack stops with that question
     
  6. jeklnoo

    Member jeklnoo GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    335
    Country:
    United States
    So it's ok to link to warez sites on gbatemp now?
     
  7. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    Nope.
     
  8. Relys

    Member Relys Master of Computer Science

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    860
    Country:
    United States
    Please get rid of the questionable link when you quote.
     
  9. duncans_pumpkin

    Newcomer duncans_pumpkin Advanced Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    i think i got that error just try delete the file and put it back on the sd card for some reasen that seems to work on mine.
     
  10. deba94

    Member deba94 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    317
    Location:
    Toronto, Canada
    Country:
    Canada
    You aren't using a micro sd to sd adapter.... are you? I've had the same problem and figured out I had a crack down the back of my adapter not allowing the wii to read the card, so I switched to a new one [​IMG]
     
  11. Relys

    Member Relys Master of Computer Science

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    860
    Country:
    United States
    I'm using a micro SD to SD adapter with no problems. [​IMG]
     
  12. jinxvorheeze

    Member jinxvorheeze GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    572
    Country:
    United States
    I use a 2gb Micro SD card w/adapter. I've never had any problems with it. Make sure that the SD is formatted to fat16 and is not an sdhc sd card. make sure the file is named correctly also (boot.elf) and is in the root of your memory card. I don't mean to sound rude, I have accidentally added files to my sd card and not realized I didn't add them to the root. Sat there trying it over and over for like 15 minutes til I realized what I did. [​IMG]
     
  13. Relys

    Member Relys Master of Computer Science

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    860
    Country:
    United States
    Yeah, It took me several tries to set up all my homebrew stuff right.
     
  14. deba94

    Member deba94 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    317
    Location:
    Toronto, Canada
    Country:
    Canada
    You guys have valid reasons, but I ask you to boot the wad installer channel WITOUT a memory card inserted. You will get the -1 error. So the wii is clearly not reading the card. [​IMG]
     
  15. famousginni

    Member famousginni GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    124
    Country:
    Canada
    whats with all the posts that have been removed.....
    half the information on the post is like removed......
    ppl read the rules....
     
  16. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    You should read the guidelines too.

    P.S. I removed any questionable content from my post when I quoted it. However, someone's been trigger-happy.
     
  17. consume
    OP

    Newcomer consume Newbie

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Thanks for all the help i changed the micro sd apaptor and reunzipped the boot.elf image and that fixed it!!
    Homebrew channel so slick well done guys
     

Share This Page