HomeBrew apps won't show up all of a sudden

Discussion in 'Wii - Hacking' started by nordicthunder, May 17, 2017.

  1. nordicthunder
    OP

    nordicthunder Newbie

    Newcomer
    5
    0
    May 17, 2017
    United States
    Have emulated through various emulators on my wii for a couple years, mostly to run melee through Dios Mios. I installed the new 20xx iso onto my SD card (same method I have used again and again for 2 years) and all of a sudden the apps wont list at all on the homebrew channel. I know the Wii can read the SD card because in the priloader(?) menu there is a button which just goes through the files on your SD card and it can read and knows all the files are there. I legitimately only did anything involving installing the iso the games folder, and cant figure out why on earth the apps would just stop showing up. cant find my USB otherwise I would test through that. I hit the 1 to go to the device select menu and it seems to take a second for SD to show up as a selectable option, but even when I do select it nothing pops up. All my app sub folders have the boot icon etc. What on earth could have happened? Will redoing the whole softmod process fix this? never had this happen before :(
     
  2. nordicthunder
    OP

    nordicthunder Newbie

    Newcomer
    5
    0
    May 17, 2017
    United States
    I am noticing sometimes when I select SD internal drive it gives me a black screen with a bunch of text reading "exception (DSI) occurred" if that helps
     
  3. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,794
    1,200
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    Mind launching SysCheck trough Priiloader and generating a SysCheck.csv?
     
  4. nordicthunder
    OP

    nordicthunder Newbie

    Newcomer
    5
    0
    May 17, 2017
    United States
    sure, but I am not sure how. this interface is slightly newer to me, I have like a blue/silver screen with 4 buttons as opposed the the old one with just a bunch of text
     
  5. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,794
    1,200
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    Put sysCheck on your SD Card [Homebrew App], and then launch Priiloader and select "Launch Tittle", and select SysCheck.
     
  6. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,330
    5,342
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Maybe the SD card is getting corrupted.
    Try backing up all the files, reformatting it as FAT32 64k cluster size and putting the files back on.
     
  7. nordicthunder
    OP

    nordicthunder Newbie

    Newcomer
    5
    0
    May 17, 2017
    United States
    excuse me if I am confused, because I havent done the modding part in a while, but I boot through bootmii....I dont know how I would get to priiloader or syscheck and homebrew apps wont load/list
     
  8. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,794
    1,200
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    Ok, the easiest thing to do would be, use SetMiiUp.
     
  9. nordicthunder
    OP

    nordicthunder Newbie

    Newcomer
    5
    0
    May 17, 2017
    United States
    it seems like you are recommending just rehacking the wii, yes? because I can't run apps through the homebrew menu and syscheck seems to be run through the homebrew menu

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    worth trying