Hi-Def Youtube is live!

Discussion in 'General Off-Topic Chat' started by The Teej, Nov 26, 2008.

Nov 26, 2008

Hi-Def Youtube is live! by The Teej at 1:15 PM (2,591 Views / 0 Likes) 33 replies

  1. The Teej
    OP

    Former Staff The Teej Also known as The Tjalian

    Joined:
    Jun 27, 2004
    Messages:
    4,210
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    http://uk.youtube.com/watch?v=YOczmVcWvAc&fmt=22

    Check it. Looks absolutely amazing! [​IMG] I've included an embed (which is actually the hi-def version, but it's still in a 425x344 window and isn't widescreen. Still looks pretty good, though.

     


  2. p1ngpong

    Supervisor p1ngpong Legit Boss Harold

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Messages:
    6,295
    Location:
    DS Scene
    Country:
    Croatia
    Wow its about time, just streamed it through my HD tv, looks great, I wouldnt say it looks 720p but definitely very nice quality!
     
  3. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    It looks amazing!

    I actually wasn't paying attention, so I didn't knew they were about to do that upgrade!
     
  4. B-Blue

    Member B-Blue im a slut

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    2,444
    Country:
    Nice!
    BTW, what's the difference between adding &fmt=18 and &fmt=22 at the end of the link?
     
  5. granville

    Member granville GBAtemp Goat

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    4,977
    Location:
    Naples, Florida
    Country:
    United States
    I feel left behind... Old PC with a pentium 3. No HD ability. [​IMG]
     
  6. The Teej
    OP

    Former Staff The Teej Also known as The Tjalian

    Joined:
    Jun 27, 2004
    Messages:
    4,210
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    fmt=18 lets you view it at 640x480 on a higher bitrate (some movies were re-encoded to allow this). fmt=22 however, lets you watch the video in 720p Widescreen HD, if it was uploaded when the new service was rolled out and the video source itself was 720p or higher. At the moment, you actually NEED to add in fmt=22 on the end of the URL to access the HD option, clicking "view in high quality" just gives you the 480p option.

    EDIT: Toni - to be honest, it was a suprise to most. I only found out through Neowin. I know Youtube had plans to compete with Hulu, but had no clue it was going to be launching HD services so soon.
     
  7. p1ngpong

    Supervisor p1ngpong Legit Boss Harold

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Messages:
    6,295
    Location:
    DS Scene
    Country:
    Croatia
    I actually saw this two days ago, I thought to myself "wow thats good for youtube" but it didnt click in my feeble mind that they launched a new HD service lol
     
  8. ackers

    Member ackers GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    990
    Country:
    United Kingdom
    i thought youtube already did hd?
     
  9. upbumpo190

    Member upbumpo190 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    168
    Location:
    The 5th dimension
    Country:
    France
    This is great! Since I can't stand youtube quality....
    But it will probably be a while till we start see the majority of videos in 720p.
     
  10. p1ngpong

    Supervisor p1ngpong Legit Boss Harold

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Messages:
    6,295
    Location:
    DS Scene
    Country:
    Croatia
    Nah they did high quality, which was still 4:3 and barely 480p, they have a new 720p service now.
     
  11. science

    Member science science rules

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    3,695
    Country:
    Canada
    Nice, but half the YouTube videos are shitty cellphone videos that this will do nothing for
     
  12. da_head

    Member da_head A dying dream..

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Toronto, Canader!
    Country:
    Canada
    wow and i thought my comp was old o.o
    u can get a decent pentium 4 nowadays for the price of a ds u no
     
  13. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    Beats this pentium 2 laptop I've be reduced to use.

    But soon I'll have a behemoth again...soon.
     
  14. Green0scar

    Member Green0scar GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    259
    Country:
    Canada
    now i got re reupload my videos, atleast I dont have much.
     
  15. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    great now all we need to get are HD screens each and a BROADBAND connection worthy of actually using the service so that it does not stutter or lag due to bandwith throttling and this will be GREAT! lol [​IMG]
     
  16. RayorDragonFall

    Member RayorDragonFall I see you've played knifey-spoony before.

    Joined:
    Mar 15, 2003
    Messages:
    1,196
    Country:
    Spain
    So what was the thing with the 4 screens? I remember a demo of synchronized swimming.
     
  17. pilotwangs

    Member pilotwangs GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    1,025
    Country:
    United Kingdom
    Looks alright,though I don't expect many videos to use it.
     
  18. Anakir

    Member Anakir Project: Melee

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    2,253
    Location:
    Canada.
    Country:
    Canada
    Looks awesome. Guys, remember to put &fmt=22 at the end of the url. Clicking high quality isn't enough.
     
  19. Linkiboy

    Member Linkiboy GBAtemp Testing Area

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    4,888
    Country:
    United States
    I'm glad I bought an HD capable cam. Only 720p but it cost me 80$ from woot.com

    Time to think of some things to make
     
  20. updowners

    Member updowners lurklurklurk

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    1,323
    Country:
    Australia
    I have a crap computer as well. [​IMG]

    Pentium 3, 866Mhz
     

Share This Page