Help with Wood R4 on R4 Revolution

Discussion in 'R4 DS' started by nesdude0011, Jul 7, 2011.

Jul 7, 2011
  1. nesdude0011
    OP

    Newcomer nesdude0011 Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    I'm having a hard time adding Wood R4 to a new R4 Revolution card that I bought for a friend. When I download the newest firmware (v. 1.32) and open it up with Winrar, I get a bunch of files that show all the different languages, as well as the RPG folder and the DSmenu.dat file. I then copy and paste the last two items into my removable cards root.
    When I insert the flashcard into the DsLite, it says "cannot find dsmenu.dat. Why is this? I feel like I am doing everything right.

    Can anyone help me out?
     
  2. WigWrm

    Member WigWrm GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    179
    Country:
    United States
    Copy and paste the entire contents of the Wood_R4_V1.32 folder onto the root of your microSD card.
    (i.e. copy __rpg folder, _DS_MENU_.DAT file, and text files if you want them, onto root of the microSD)
     
  3. nesdude0011
    OP

    Newcomer nesdude0011 Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    44
    Country:
    United States

    I did that, and the same exact thing happened. When I load insert the card into my DSlite it says:

    "Couldn't find _DS_MENU.DAT"

    This is weird, because that file is included on the root of my card, when it is installed in my computer. Can anyone help?
     
  4. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    What does the card look like. Can you post a pic? There are hundreds of different R4s.
     
  5. nesdude0011
    OP

    Newcomer nesdude0011 Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    It is the R4 revolution. I purchased it is from 0shippingzone. I have two cards, and I tested them both, and the same thing happened to me. Can someone please explain exactly how to get one of these cards working from start to finish?
     
  6. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    If it is a 1:1 clone wood will work.
    http://filetrip.net/f25544-Wood-R4-1-32.html
    All you need to do is copy the contents of the archive to the root of your SD and it will work.

    If it doesn't work then your R4s could be any one of a hundred different variants. There are other versions of wood and akAIO that may still work but we need to know which card you have. Are there any websites advertised on the packaging or cards themselves?
     
  7. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    Faceplam moment....

    What SD are you using? The original R4s and 1:1s will not supprt SDHC.
     

Share This Page