Help with USB loader GX

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by dhavalg, Jun 20, 2009.

  1. dhavalg
    OP

    dhavalg Member

    Newcomer
    23
    0
    Nov 12, 2008
    India
    HI all I am a noob to wii hacking

    I managed to install the USB Loader GX channel, now when i connect my hard drive (which i formatted to FAT32) which is Seagate 80GB, it says no usb device detected, check for 30 seconds....
    I tried using my Pen drive 4GB but no luck.

    can some one point out the problem???

    I keep on reading cIOSxxxxx every where, is there some thing to do with it?
    If yes then please tell me what cIOS i would need to install and how would i Install that cIOS..????

    Please help me...
    I would be highly obliged....

    Thanks in advance...


    EVERY ONE WAS A NOOB ONE DAY....
     
  2. tj_cool

    tj_cool Site dev

    Supervisor
    9,989
    -1
    Jan 7, 2009
    Belgium
    This planet
    What cIOS do you have? You need r9 or higher for usb loaders (you can find some in my sig)
    And try both usb ports
     
  3. 2yugimoto

    2yugimoto GBAtemp Fan

    Member
    417
    0
    Mar 14, 2009
    United States
    Philidelphia
    use usb loader 1.1 and format it to WBFS
     
  4. TroyTheZombie

    TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,631
    4
    Mar 3, 2009
    Canada
    Calgary, Canada

    Bad advice.

    1.1 has bugs (including the deletion bug, which when you delete games via usbloader, it causes all that were installed after to get corrupt)
    Why on earth would you use such an outdated version?


    anyway, for seagate drives, don't plug in the usb card untill it is counting down the 30 seconds. Its a known issue with seagate external drives.

    also, you do need cIOS rev 9 at least installed.

    I recommend Rev10, or Rev 13a.
     
  5. wrettcaughn

    wrettcaughn Misunderstood Moral Elitist

    Member
    3,785
    863
    Mar 14, 2009
    United States
    I use a Seagate drive without issue. If Troy's solution doesn't work for you (it should work) try formatting it through WBFS Manager rather then through the loader. Plug it into your usb port before turning on the Wii and then boot your USB loader.
     
  6. dhavalg
    OP

    dhavalg Member

    Newcomer
    23
    0
    Nov 12, 2008
    India
    thanks guys
    that was good help from all of you
    didnt expect to get the replies in such a short time.
    I will try and post in a few days as i am going out for a few days.

    Thanks again all of you...