GCN Help with Gamecube backups.

Menacie

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 1, 2005
Messages
76
Trophies
0
Website
Visit site
XP
79
Country
Right here's the scenario, I've installed a Xeno GC modchip on my Gamecube and it works fine, as I tested Prince of Persia: Warrior Within out and it worked fine, no DRE's, nothing.

Now, I try making back ups with Verbatim Mini DVD-RW, Verbatim DVD-R, and DataWrite DVD-R and Tesco DVD+R.
I've wasted around 15 discs and no backups work, I've tried all sorts of programs like IMGBurn, Nero, CloneDVD, Alcohol 120% etc.

Any ideas?
 

Menacie

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 1, 2005
Messages
76
Trophies
0
Website
Visit site
XP
79
Country
Poop, shame I don't use eBay.
frown.gif
 

tama_mog

Kupo
Member
Joined
May 6, 2006
Messages
1,288
Trophies
0
Website
Visit site
XP
251
Country
United States
yeah, here are a couple things you can try:

1) different better media like g04 or g05 from ritek.
2) I'm not sure what firmwares xeno uses but the viper chips have gcos and original cobra bios to try with different media compatibility
3) Adjust the pot and get it within the right specs

FYI, I've never had a DRE and I've only used ritek g05s on backups with nero on the latest cobra bios. And I did adjust the pot while I was installing the chip. It's not rocket science if you know how to use a multimeter/fluke meter.
 

Arm73

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 4, 2006
Messages
2,046
Trophies
0
Location
Switzerland
XP
587
Country
Italy
I was thinking if the Wii will accept anyway GC discs but will have a larger drive slot capable of standard sized dvds then with the right mod it would be easier to play GC backups on the Wii, and also cheaper since standard sized dvss are cheaper, am I right ?
 

lagman

I wish I was green.
Former Staff
Joined
Nov 5, 2003
Messages
4,070
Trophies
0
Age
35
Location
Me, To You
Website
Visit site
XP
260
Country
Mexico
I was thinking if the Wii will accept anyway GC discs but will have a larger drive slot capable of standard sized dvds then with the right mod it would be easier to play GC backups on the Wii, and also cheaper since standard sized dvss are cheaper, am I right ?

You´re right. But I don´t think that find the right MOD would be that easy.

@Menacie- Are you burning at low speed? You should not burn faster that 2X.
 

[Jez]

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 22, 2005
Messages
83
Trophies
0
XP
254
Country
Have a decent burner, my Pioneer 111d + verbatim minis = everything I burn plays on my GC with a xeno installed. Also try EVERYTHING else before tweaking the pot
 

mcsquared

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 29, 2004
Messages
231
Trophies
0
XP
133
Country
well i always used to use datawrite full size, never had a prob, now i use mini dvd-rs 4 for a quid from poundland, work great, no probs and dont have to bother taking the lid off. waiting for fifa 07 to appear tho so i can 'test' it:(
 
V

vancitypimp

Guest
Get a better burned and burn games at the lowest settings. Do a scan of your burned disks using Nero CD-SPEED or DVDInfo Pro for PI/PO errors. If you get results below 95, then it means it will have trouble being read in GCN.
 

Menacie

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 1, 2005
Messages
76
Trophies
0
Website
Visit site
XP
79
Country
Got 3 Traxdata Mini DVD-R's today with G04 Dye, burned Paper Mario and Super Monkey Ball, no problem, I'll let you know if my 3rd burn goes successful, shame these Traxdata mini dvd-r's are a pain in the arse to find in the UK.
 

mcsquared

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 29, 2004
Messages
231
Trophies
0
XP
133
Country
get yourself to poundland mate, 4 for a quid of johnny no name 4x mini dvd-r for camcorders, works great on my GC and not 1 bad burn or error yet. worth trying for a quid
 

adgloride

Its A Wii Wario
Member
Joined
Apr 2, 2003
Messages
2,261
Trophies
0
Age
48
Website
Visit site
XP
298
Country
You may have to tweak the laser. I have a q00b modchip in mine but mine only reads the minis datawrite reds, ridata and budget (Only the orangy ones the yellow ones are total crap). How are you burning the games? Are you using Nero to burn them? The .GCN files I always check to see if they need panning out (Can't remember the name of the program) if you don't nero throws up an error.
 

Kirby102

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 27, 2005
Messages
242
Trophies
0
Age
30
Location
Sydney, Australia
Website
Visit site
XP
199
Country
Ritek G04s? I have heaps of them, most of my games are them anyway.

But yeah, you got to tweak your POT, it helps alot, and you could extend your laser's durability too which is beneficial. It's about 180-210 ohms that you have to set it to, but I followed this site:

http://modthatcube.pxn-os.com/main.htm

It should help you.
lecture.gif
 
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Shit storm variant lol