Help with copying files from R4DS to computer!

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by soccertim, Oct 8, 2007.

Oct 8, 2007
  1. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Hey everyone! As titles says, I need help copying files from my KINGSTON micro sd card (R4DS) to my computer.

    I receive the following message when I try to copy or cut files from my KINGSTON micro sd card via micro sd reader:

    "Cannot copy : The parameter is incorrect."

    Anyone got any idea about this?


    EDIT: I can copy things from my computer to the sd card fine, the opposite however, doesn't work.
     
  2. living-ghost

    Newcomer living-ghost Advanced Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    71
    Location:
    Kitchener, Ontario
    Country:
    Canada
    Sounds like corruption.

    Running check disk might do something if you are lucky otherwise your probably going to have to reformat and start again.
     
  3. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Did a check disk with Tuneup Utilities, no errors found.

    How do I reformat?
     
  4. living-ghost

    Newcomer living-ghost Advanced Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    71
    Location:
    Kitchener, Ontario
    Country:
    Canada
    My Computer

    Right click on the drive

    format
     
  5. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    I'll format if noone can offer other suggestions,

    What are the benefits of formatting?

    Do I need to delete everything off my card before I format?

    What do I format to?
     
  6. Heran Bago

    Member Heran Bago Where do puyo come from?

    Joined:
    Nov 6, 2005
    Messages:
    2,854
    Location:
    Foggy California
    Country:
    United States
    You try renaming the file before copying?

    e: formatting will erase everything on the card. If you do this you should format as FAT16/FAT, not FAT32.
     
  7. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    yeah I tried that, apparently, I can't copy anything off my card to my pc anymore..

    why not FAT32?

    how about ntfs?

    also, sometimes I get the error,

    "Cannot blah blah blah: I/O Device Error."
     
  8. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Try a different card reader.
     
  9. Heran Bago

    Member Heran Bago Where do puyo come from?

    Joined:
    Nov 6, 2005
    Messages:
    2,854
    Location:
    Foggy California
    Country:
    United States
    It's either corruption with your card or a problem somewhere between the card and your computer (dirty pins, messed up card reader).

    You better format.
    FAT32 and NTFS are for bigger volume sized like your hard drive, plus your R4 won't support them. There are speed and fragmenting issues too but that's a bit deeper.
     
  10. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Hmm, well I've tried 2 different card readers.

    Still a negative.

    Well I guess formatting is there way to go, gonna try it out now!
     
  11. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    nooooooooooo

    it still doesn't work!!!!

    What to do now?
     
  12. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    I'm guessing you've tried to use a different USB port (not the card reader) already?
    Perhaps you can format using another device (phone, etc).
     
  13. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Yup tried a different port.

    This dilemma is driving me crazy!!!!!!!

    Still gettting the same error, also the occasional I/O device error.
     
  14. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    dont u use a USB-HUB? hope not.

    maybe scandisk it and check the first check box to correct stuff, maybe that works.

    plus there are programs for sd cards, maybe those can help, others can help name them.
     
  15. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Tried a disk check, doesn't seem to work when I reboot.

    What programs?
     
  16. notnarb

    Member notnarb Not narbing it up

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    1,086
    Country:
    reformat your hard drive THEN reformat your microsd card [​IMG]
     
  17. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    That's crazy.
    hah


    well any more suggestions people?
     
  18. roguetrip

    Member roguetrip GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    424
    Country:
    United States
    make sure the file isn't read only, right click a file and go to properties, it shouldn't have read-only on it. Although that shouldn't stop you. Also have you tried it on another computer and copy it over?

    I had a bad kingston 2gb micro sd, winxp would see a drive, but nothing on the drive and no file allocation table (fat) for size (it would say drive i: 0MB) they are great at exchanging out a new card and only took a week for a new one to arrive.
     
  19. soccertim
    OP

    Newcomer soccertim Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    I'm thinking about returning the card.

    Which is better, through the retailer at which I purchased it,

    or through Kingston company?
     

Share This Page