HELP WITH 0121 Castlevania - Dawn of Sorrow (U)

Discussion in 'M3 Adapter' started by DoomKnight, Jul 27, 2010.

  1. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    hi

    i am using a m3 zero i card

    using a sandisk 4gb card

    and i cant play Castlevania - Dawn of Sorrow

    the screen turns white and nothing happens

    i am usng sakura 1.48

    and i am using dsi 1.4e

    what should i do?
     


  2. PeregrinFig

    Member PeregrinFig A miserable little pile of secrets

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    667
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    I don't think DoS has any anti-piracy, since it was such an early game, so maybe either you need to reformat the SD, or you got a bad dump. Try downloading the game off another site, and if that doesn't work, back up everything and format. Those are the only two things I can think of.
     
  3. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    i downloaded various versions
    even the european version
    download the game 5 times :S lol

    im formating now
     
  4. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    didnt work the format

    shall i need a patch for the game?
     
  5. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Have you tried using another Microsd? Is the softreset/rts off?
     
  6. CrimzonEyed

    Member CrimzonEyed GBAtemp's Assassin

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    2,486
    Location:
    The Shadows
    Country:
    Japan
    some quick but easy things to try:

    *Format with "SD formatter" google it (in the options select "full erase on")
    *Don't put the game in a sub folder on the sd card
    *Disable Cheat in game
    *Disable Soft reset
    *Disable Real Time Save

    Try US and EU version.
     
  7. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,288
    Country:
    I believe there are 2 releases of the US version and 1 version of the game won't work on M3real (2 white screens). Try to grab it from another source and see if it helps
     
  8. aragon

    Member aragon GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    113
    Country:
    United States
    I encountered freezing problems in the warp rooms with my M3 Real and Sandisk 4GB Class 2 SDHC.
    After replacing the microSD with an Panasonic class 6 all issues are gone! Even TWEWY does not freeze in the intro sequence any longer!

    Apart from that I would also recommend to try a different dump, reformatting the SD and holding your breath upon starting the game...
     
  9. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    yesterday:

    i formted on windows and the cards looks slower :\

    today:

    i dont have another micro sd [​IMG]

    i am now formating with panasonic sd formater 2

    i will even put the rom on root directory

    lets try.
     
  10. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal

    well none of them worked [​IMG]

    what shall i do next?
     
  11. RchUncleSkeleton

    Member RchUncleSkeleton Skeletron 9000

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    1,131
    Location:
    California, USA
    Country:
    United States
    works fine on my m3 real.....Never had a problem with mine.

    people who get freezing issues it's usually because their micro sd is a slow class 2 or because of fragmentation, so format your card or buy a class 6 micro sd. You can get a 4GB Class 6 Adata for around $7 - $10, try newegg!

    Don't assume a class 2 card is good enough just because it's a kingston or sandisk....I've had 2 Adata's for 2 years now and both of them have no problems playing any games.
     
  12. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    off we go to buy a new sd card...

    thaks for the help guys.
     
  13. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    so i bought a new card, class 6 , and still cant play :S
    downloaded even euro versio and american version and nothing happened
    euro got whitescreen
    american crashes on menu or something
     
  14. geminisama

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    What firmware are you running?
     
  15. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    the latest ones, M3Sakura_v1.49a_3rd_Multi and M3iZero_FCORE_v2.0.2

    still doesnt work.
     
  16. DCG

    Member DCG GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    637
    Location:
    Schiedam
    Country:
    Netherlands
    :/ never had problems with DoS.
    PoR was a desaster, crashed every x minutes when entering the inventory (probably a slow SD card)
     
  17. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    i played PoR without any crash :S
    only DoS :s
    maybe i should play it on my computer, instead of the DS
     
  18. bradzx

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Have you try use firmware YSMenu?
     
  19. DoomKnight
    OP

    Newcomer DoomKnight Member

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    isnt YSmenu only for R4?
     
  20. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,741
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    It has been ported over the M3 for quite some time now
    Just download the latest file from here, then in the folder called "M3Real_M3iZero YSMenu," copy everything (except How to Install.txt) to the root of your microSD card.

    Also since the M3 is a grossly out of date card, might I suggest investing in a new card such as an Acekard 2i or R4i Gold (from http://www.r4ids.cn/ ) or even a Supercard DSTwo? All are much better cards.
     
    1 person likes this.

Share This Page