Help uninstalling Fw Nitro

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by DarkLG, Jan 26, 2008.

Jan 26, 2008

Help uninstalling Fw Nitro by DarkLG at 5:33 AM (2,427 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. DarkLG
    OP

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    hello I flashed my ds lite with FwNitro but I have a problem i want to uninstall it but it wont load up my slot 1 card please help me!
     
  2. KirovAir

    Member KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    587
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Sorry bro but you can't run slot-1 flashcards with FWnitro. :/
    Normal games will work and slot-2 cards too.

    If I were you I would try this: (It's the only way)
    1. Borrow a slot-2 flashcard.
    2. Put Flashme on it. (or noFlashme, see which one works)
    3. Reflash your DS.

    If you CAN run the slot-2 flashcard but you can't open Flashme properly (2 black screens or something, that's what I had).
    Then hold SELECT + START + A + B + X + Y and boot your DS. It will start the slot-2 card in recovery mode and then you should be able to run Flashme properly.
    If the booting in recovery mode doesn't work, then just try it ALOT of times untill it works.
    Good luck!
     
  3. Sticks

    Member Sticks GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    215
    Country:
    Australia
    Not to brag, but FWNitro runs on the CycloDS Evolution. Doesn't it run on slot-1's? or slot-1's with a RAM pack plugged in?
     
  4. Kaos

    Member Kaos Good show!

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    558
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia
    It could be the fact that the CycloDS acts like a real game and is selectable from the DS firmware, whereas other flashcarts such as the R4 just skip the firmware entirely.
     
  5. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Will FWNitro LAUNCH the CycloDS after installing?
     
  6. DarkLG
    OP

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Will Acekard 2.1 run on this firmware .?
     
  7. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    I assume it's the same as before. You can install it from the slot-1 device fine, but FWNITRO will not know how to boot the Acekard after installation.
     
  8. skyman747

    Member skyman747 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    399
    Country:
    United States
    If the reason really is that the Cyclo acts like a game on the DS Menu, then the Acekard should be no different.
     

Share This Page