Homebrew Help oot3dhax error

Elsaca (caca)

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 3, 2016
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
26
Country
United States
Well basically i just dont know what to do, i did all the steps correctly, using oot3dhax with hombrew and i get this:
Looks like something went wrong :(
Current status:
Failed to open http context
Error code: D8A0A01E

please help i cant find anything on the internet, dont insult me please, move this thread if it is not on the right spot please
 

Red9419

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2014
Messages
526
Trophies
0
XP
774
Country
Do you have internet on the 3Ds? Have you deleted all the saves on the card by pressing XYBA on start?
 

Elsaca (caca)

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 3, 2016
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
26
Country
United States
Do you have internet on the 3Ds? Have you deleted all the saves on the card by pressing XYBA on start?
Yes it has internet, and yes I deleted all the saves on the card, and tried it in 2 diferent oot games, one was new

--------------------- MERGED ---------------------------

is the error from the installer or the game?[/QUOTE
From the installer, i tried it in 2 different oot games and the same error occurs

--------------------- MERGED ---------------------------

is the error from the installer or the game?
From the installer, i tried it in 2 different oot games and the same error occurs
 

Elsaca (caca)

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 3, 2016
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
26
Country
United States
Yes it has internet, and yes I deleted all the saves on the card, and tried it in 2 diferent oot games, one was new

--------------------- MERGED ---------------------------



--------------------- MERGED ---------------------------


From the installer, i tried it in 2 different oot games and the same error occurs
t might be a good idea but i dont think i have any problems with my internet, here is a pic of the problem
 

Attachments

  • Untitledrror.jpg
    Untitledrror.jpg
    37.8 KB · Views: 186

Red9419

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2014
Messages
526
Trophies
0
XP
774
Country
t might be a good idea but i dont think i have any problems with my internet, here is a pic of the problem
If you havent yet, download the latest starter kit on the homberew launcher website and get the installer from there. I also got that error and it was because i had no internet.
 

Elsaca (caca)

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 3, 2016
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
26
Country
United States
mmm but i got internet, the yellow light is on, and i also play online pokemon in my cfw and no problems, maybe the way i am launching hombrew is wrong? i launch it like this pic
 

Attachments

  • hombrew.jpg
    hombrew.jpg
    340.9 KB · Views: 193

Red9419

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2014
Messages
526
Trophies
0
XP
774
Country
mmm but i got internet, the yellow light is on, and i also play online pokemon in my cfw and no problems, maybe the way i am launching hombrew is wrong? i launch it like this pic
Same thing happened to me. Load the home menu first until you see the top left corner turn blue and say you have internet, then go into the homebrew launcher
 

Elsaca (caca)

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 3, 2016
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
26
Country
United States
Same thing happened to me. Load the home menu first until you see the top left corner turn blue and say you have internet, then go into the homebrew launcher
well, you were right, the icon in the top left corner shows me i dont have internet, i dont know why, supposedly it should work, internet connection is enabled and the yellow light in the 3ds is on, thanks a lot for the help, i will have to navigate to find why this is happening
 

Red9419

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2014
Messages
526
Trophies
0
XP
774
Country
well, you were right, the icon in the top left corner shows me i dont have internet, i dont know why, supposedly it should work, internet connection is enabled and the yellow light in the 3ds is on, thanks a lot for the help, i will have to navigate to find why this is happening
Make sure your router is connected to your 3ds. Check in the internet settings
 

Red9419

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2014
Messages
526
Trophies
0
XP
774
Country
yes it is, as i said earlier i can play games online and use the internet browser without any problems, still i dont know why in the hombrew launcher i dont got internet :/
Make sure you have the latest boot.3dsx and payload. Also like i said before wait in the homemenu untill it says you have internet then go into the homebrew launcher. It solved my problem
 

Elsaca (caca)

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 3, 2016
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
26
Country
United States
Make sure you have the latest boot.3dsx and payload. Also like i said before wait in the homemenu untill it says you have internet then go into the homebrew launcher. It solved my problem
Sorry for being such a noob, but if I go to homemenu and cofirms i have internet, how do i launch hombrew launcher? because i am in 10.7.0 and browserhax isnt working so the QR doesnt work, the only way i know how to get into hombrew launcher is in the purple menu when i turn on my console, also what was the payload? i forgot what was that, sorry for being such a burden man, i got the last boot.3dsx
 

Red9419

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2014
Messages
526
Trophies
0
XP
774
Country
Sorry for being such a noob, but if I go to homemenu and cofirms i have internet, how do i launch hombrew launcher? because i am in 10.7.0 and browserhax isnt working so the QR doesnt work, the only way i know how to get into hombrew launcher is in the purple menu when i turn on my console, also what was the payload? i forgot what was that, sorry for being such a burden man, i got the last boot.3dsx
How are you running menuhax? It was patched in 10.7. Are you running cfw?
 

Elsaca (caca)

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 3, 2016
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
26
Country
United States
How are you running menuhax? It was patched in 10.7. Are you running cfw?
I dont know much about this, I just did the downgrade in 10.3 and since then the only thing i has done is play games free in my CFW and doing offline updates to play online, so i dont know very much about menuhax and all those stuff, i have a N3DS with reinand and as i said before i run it by waiting 5 secs in the purple menu to run my CFW so i can play my games, i got the latest version of reinand 10.7.0. The only thing i did was that i copied the starter pack in the 3ds folder so i could run the oot3dshax
 

Red9419

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2014
Messages
526
Trophies
0
XP
774
Country
Download and install the homebrew launcher cia from here. Once installed, launch the installed cia once you know your wifi is on (top left corner). It should launch the homebrew launcher so launch the installer. It should work.
 
  • Like
Reactions: Elsaca (caca)

Elsaca (caca)

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 3, 2016
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
26
Country
United States
Download and install the homebrew launcher cia from here. Once installed, launch the installed cia once you know your wifi is on (top left corner). It should launch the homebrew launcher so launch the installer. It should work.
man, YOU are the real mvp, thanks A LOT for the help, I already did the oot3dhax, you my friend are a life saver, thanks a lot for the patience and help!!!!
 
  • Like
Reactions: Red9419
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Well found out what Tom has been up too... Lol