{help noop Q} do i need to put the TWL_FIRM patch on my sysNAND as well?

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by SANNIC789, Feb 22, 2016.

  1. SANNIC789
    OP

    SANNIC789 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    91
    Oct 3, 2015
    United States
    i installed the TWL_FIRM patch on my emuNAND and the TWL_Slot1 Launcher is not working do i need to put it in my sysNAND as well or will it brake it?
     
  2. Hector_of_Troy

    Hector_of_Troy GBAtemp Regular

    Member
    146
    32
    Feb 9, 2016
    Italy
    You need to install TWL Launcher to NAND from your EmuNAND
     
  3. SANNIC789
    OP

    SANNIC789 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    91
    Oct 3, 2015
    United States
    i know that its installed but the app is not working it keeps giving me a error wen i load it do i need to install the patched TWL_FIRM in sysNAND to? or will that brake it?
     
  4. Hector_of_Troy

    Hector_of_Troy GBAtemp Regular

    Member
    146
    32
    Feb 9, 2016
    Italy
    If you have a Sysnand backup I suppose you could try... Although Apache Thunder said you only need it on Emunand
     
  5. Orphen07

    Orphen07 Member

    Newcomer
    27
    2
    Feb 19, 2016
    United States
    What error is it giving you, exactly? And is the error preventing you from installing TWL_FIRM?
     
  6. SANNIC789
    OP

    SANNIC789 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    91
    Oct 3, 2015
    United States
    no TWL_FIRM is installed and the error is this win i load the app evry time on emuNAND
     

    Attached Files:

  7. Hector_of_Troy

    Hector_of_Troy GBAtemp Regular

    Member
    146
    32
    Feb 9, 2016
    Italy
    o3ds or n3ds? What CFW are you using? If it's an o3ds with Aureinand you have to hold A on boot for DsiWare to work. I had that error too
     
    Last edited by Hector_of_Troy, Feb 22, 2016
  8. SANNIC789
    OP

    SANNIC789 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    91
    Oct 3, 2015
    United States
    um RX tools with rxTools3-4831589 and cold boot with menuhax and old 3ds is what im useing

    edit: holding A did not work
     
    Last edited by SANNIC789, Feb 22, 2016
  9. Hector_of_Troy

    Hector_of_Troy GBAtemp Regular

    Member
    146
    32
    Feb 9, 2016
    Italy
    That's weird, RxTools should have it already patched
     
  10. weegee721

    weegee721 Advanced Member

    Newcomer
    54
    26
    Jan 12, 2016
    United States
    'merca
    Do you have a DS/i cartridge in your slot?
     
  11. SANNIC789
    OP

    SANNIC789 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    91
    Oct 3, 2015
    United States
    well i tryed it with it in and out and stell did not work
     
  12. Orphen07

    Orphen07 Member

    Newcomer
    27
    2
    Feb 19, 2016
    United States
    I feel like I'm missing something simple here. Just for the sake of clarity:
    1. TWL_FIRM was downloaded/patched for o3DS
    2. TWL_FIRM was installed via a CIA installer to emuNAND (or patched via rxTools)
    3. TWL Slot-1 Launcher was also installed to emuNAND
    4. The system was restarted
    5. Booted up the flashcard and got an error
    Is this the correct order of things so far? If I missed or added any details, please correct me.
     
  13. SANNIC789
    OP

    SANNIC789 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    91
    Oct 3, 2015
    United States
    1. only on emuNAND it was patched with that cia from the iso site

    2. well the cia from the site v2 old 3ds

    3. yes

    4. well not at 1st but yes it was later cus i had to fores shut it down

    5. ya and on the demo ds games to cia to im trying to get that to work more to be honest
     
  14. CeeDee

    CeeDee hm?~

    Member
    3,826
    5,378
    May 4, 2014
    United States
    somewhere
    Some of those give that error even if TWL is patched. Why, no idea. Try booting it from FBI or BigBlueMenu.
     
  15. SANNIC789
    OP

    SANNIC789 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    91
    Oct 3, 2015
    United States
    nope not working and i'm using mario kart ds usa demo which was tested on the video working
     
  16. CeeDee

    CeeDee hm?~

    Member
    3,826
    5,378
    May 4, 2014
    United States
    somewhere
    Is your TWL_FIRM patched?
     
  17. nero99

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,926
    873
    Sep 18, 2014
    United States
    Use rxtools 2.6 or 3.0 b2 since you're using the o3ds. There's no reason for you to use a nightly build. Nightlies are very unstable.
     
  18. SANNIC789
    OP

    SANNIC789 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    91
    Oct 3, 2015
    United States
    nope stell not working

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    yes in emuNAND with v2 TWL_FIRM patch old 3ds with fbi in nand mode