Hacking [HELP] n3ds a9lh carts don't work once loaded in?

DrunkenMonk

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 30, 2007
Messages
523
Trophies
1
Age
31
XP
1,751
Country
United Kingdom
I didn't actually notice right away, but when I'm on my cfw sysnand a9lh or w/e you wanna call it...

It just doesn't show any cart, but I've verified the cart slot actually works since I tried booting the GW menu and it detects the gateway cart just fine and I can boot into gateway mode, so I know the cart slot works.

I'm just a bit confused as to why it doesn't work, but I've not read anybody having similar issues
 

Halvorsen

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 12, 2015
Messages
2,060
Trophies
0
Website
halcove.com
XP
1,891
Country
United States
Try putting the cart in, going to the Internet Browser, then going back to the HOME Menu.

The Menu can take a while loading games like Pokémon or Smash, it just needs a refresh once in a while. If this doesn't work, though, I dunno what to say.
 

DrunkenMonk

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 30, 2007
Messages
523
Trophies
1
Age
31
XP
1,751
Country
United Kingdom
Try putting the cart in, going to the Internet Browser, then going back to the HOME Menu.

The Menu can take a while loading games like Pokémon or Smash, it just needs a refresh once in a while. If this doesn't work, though, I dunno what to say.
Oh, thanks. It's really bizzare, it doesn't actually update at all, I tried putting my mgs in, doing that and it showed up then switched it to oot then it just showed mgs still but loaded oot
 

SimplyFedorable

Evangelion Geek
Member
Joined
Apr 7, 2016
Messages
575
Trophies
0
Location
melee hell
XP
511
Country
United States
You may want to switch to cfw and convert all your .3ds files into cias to have a more constant and stable experience. But if you like your gateway and fine with the little bugs like this, keep it!
 

DrunkenMonk

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 30, 2007
Messages
523
Trophies
1
Age
31
XP
1,751
Country
United Kingdom
It sounds like he's already using CFW and that's where he's having the problem.
yeah I'm using cfw and that's where the problem is happening lol.

Gateway a9lh worked fine, I just switched so I could have more customizability, so I can boot gw if I want, or just boot normal for regular cia usage
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    capolot556 @ capolot556: thanks anywats