Help my R4 (crappy deluxe version) keeps freezing.

Discussion in 'R4 DS' started by deatharch, Nov 1, 2008.

  1. deatharch
    OP

    Newcomer deatharch Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    Ever since I added a usrcheat.dat file onto it it won't go past he "loading" screen. I tried reinstalling the firmware (1.2) but to no avail. Any suggestions that might help me?
     
  2. pilotwangs

    Member pilotwangs GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    1,025
    Country:
    United Kingdom
    Try removing the usrcheat.dat file and then boot it up again to see if it works,then download usrcheat.dat again.

    I don't use cheat files so I can't really help.
     
  3. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    If there's a _DS_MENU.SYS file on the memory card, delete it. (it's not a vital file; a new one wil be generated automatically)
     
  4. deatharch
    OP

    Newcomer deatharch Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    I tried that and removed all files except .nds and .sav files (and reinstalling it) but it didn't work
     
  5. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    Not sure why you bought a clone(maybe it wasn't on purpose) but if you can return it I would,also what kind of computer are you using?
     
  6. deatharch
    OP

    Newcomer deatharch Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    Um I'm using a crappy windows computer (Pentium III and low RAM) but I don't think that matters the computer can read the SD card fine. I then deleted the ROMS and the SAVs in case they were corrupted and it didn't work.
     
  7. deatharch
    OP

    Newcomer deatharch Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    I f-ing hate clones. Their firmwares sucks serious ass. I reupdated the firmware to original R4 and used the old R4 and my games worked screw this I'm getting an acekard 2.
     
  8. pokeboy100

    Newcomer pokeboy100 Advanced Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    64
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    I suggest never get a clone.
     
  9. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States

    It may or may not matter,when I first got my R4 (back in late Nov. of 07) I had constant freezes when starting up the firmware,later perhaps by luck I figured out my problem....as weird as it seems my firmware would freeze up if I tried to transfer it to micro sd card when it had another usb plugged in my system while my micro sd card was in......
     
  10. CorruptedAngel

    Member CorruptedAngel GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    128
    Location:
    Yorkshire
    Country:
    United Kingdom

    ooooooo hell if that happended to me i would be a bit stuffed, i have like, 8 usb ports on my back plate and there all filled.... wait how did you control the mouse/keyboard, most models are usb?!? so you unplug your mouse to put the files on.... but then you cant put the files on cause you dont have a mouse?!? lol
     
  11. spleenandpie

    Member spleenandpie GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    103
    Location:
    Halifax,Nova Scotia
    Country:
    Canada
    remove dis message i jusr wrote
     
  12. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    Keyboard is the old plug in style to the system,and I have 2 mouses (one reg. that plugs into the back of the system,and my (favorite mouse) which is Usb and is one of those laser mouses [​IMG]
     

Share This Page